E-ticaretin robotik girişimi GreyOrange, 140 milyon dolarlık yatırım aldı

Lojistik/depolama merkezlerini robotik bir otomasyonla optimize eden bir girişim olan GreyOrange, yeni yatırım turunda 140 milyon dolarlık yatırım aldı. 
E-ticaretin robotik girişimi GreyOrange, 140 milyon dolarlık yatırım aldı

Lojistik/depolama merkezlerini robotik bir otomasyonla optimize eden bir girişim olan GreyOrange, yeni yatırım turunda 140 milyon dolarlık yatırım aldı.

GreyOrange'ın 140 milyon dolar aldığı yatırım turunda başı çeken isim Mithril Capital olurken, tura katılan diğer şirket ise Blume Ventures oldu. Bu yatırımın sonunda, Mithril Capital'ın kurucu ortaklarından Ajay Royan'ın GreyOrange'ın yönetim kuruluna katılacağını da belirtelim. GreyOrange'ın aldığı yatırımın bir endüstriyel robot şirketi tarafından alınan şimdiye kadarki en büyük yatırımlardan biri olduğunu söylemek de mümkün.

Yaklaşık 60 bin çalışanı ile ABD'de faaliyet gösteren girişim, Apple'ın üretim ortağı Foxconn gibi şirketler için denizaşırı montaj tesislerinde on binlerce yardımcı robotu devreye sokuyor. Ancak tüm insan gücüne ve makinelerine rağmen, Georgia Institute of Technology'nin yaptığı bir araştırmaya göre, ABD'deki depoların sadece yüzde 30'u verimli bir şekilde çalışıyor.

GreyOrange'ın kurucu ortağı ve CEO'su Samay Kohli, fonların Boston, Massachusetts'te planlanmış bir merkeze sahip uluslararası tedarik zincirini ve Ar-Ge bölümünü büyütmek için kullanılacağını açıkladı. Ağustos ayında, GreyOrange Atlanta, Georgia'da bir merkez kuracak ve bu kapsamda 50 yeni çalışanı işe alıp ABD'de bir üretim tesisinin inşaatı öncesinde 740 robotu çeşitli birimlere dağıtacak. GreyOrange'ın esnek otomatik depoları çalıştırmak için robot teknolojisi sunduğunu ve bu alanda dünya çapında en büyük pazar payına sahip olduğunu söyleyen Kohli, son yıllarda hızla büyüdüklerini ve özellikle ABD içindeki bölgesel ekiplerin genişlemesini hızlandıracaklarına da sözlerine ekledi.

2011 yılında kurulan ve Singapur, Hindistan, Japonya, Almanya ve ABD'de ofisleri bulunan GreyOrange, Tiger Global Management, Mitsubishi, Flipkart ve Project Verte gibi şirketlerden bugüne kadar 175 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.