BMW otomobiller için kişisel sesli asistanını duyurdu

BMW otomobiller için kişisel sesli asistanını duyurdu

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla yerinden takip ettiğimiz Techcrunch Disrupt SF 2018 etkinliğindeki önemli haberleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden olan BMW, Disrupt SF 2018 etkinliğinde otomobiller için geliştirdiği kişisel sesli asistanını duyurdu.

Otomobil içinde kullanabileceğini kişisel bir sesli asistan tasarlayan BMW, akıllı asistanını BMW Intelligent Personal Assistant olarak adlandırıyor. BMW'nin geçtiğimiz haftalarda Amazon'un akıllı asistanı olan Alexa ile entegre bir şekilde çalışacağını da açıklamıştı.

"Zamanla kullanıcısını tanıyacak"

Alexa ile yapılan anlaşmanın ardından BMW'nin kendi kişisel asistanını tanıtması ise oldukça ilginç. Fakat yapılan açıklamalara göre Alexa ve BMW Intelligent Personal Assistant birbirlerini tamamlayan teknolojiler olacak. BMW Intelligent Personal Assistant otomobiliniz ile ilgilenirken Amazon ve Microsoft ile yapılan iş birliği ise doğrudan sürüş deneyiminizle ilgili olmayan diğer fonksiyonlar için kullanılacak.

BMW Intelligent Personal Assistant'ın zamanla kullanıcısının ses komutlarını ve otomobili sürüş şeklini tanıyacağını da belirten BMW'de dijital ürünler ve servislerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dieter May, BMW Intelligent Personal Assistant'ın her geçen gün daha iyi olacağını da sözlerine ekledi.

Şu an için kadın sesine sahip olan BMW Intelligent Personal Assistant ilerleyen dönemlerde farklı seslere de sahip olacak. Akıllı asistanınıza istediğiniz ismi verebileceğinizi de ekleyelim. BMW Intelligent Personal Assistant otomobil ile ilgili aklına gelebilecek neredeyse her şeyi yapabiliyor.

İlk etapta ABD, Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, İspanya, İsviçre, Avusturya, Brezilya ve Japonya için kullanıma sunulacak olan akıllı asistan, 23 dil desteğine sahip durumda. BMW 3 serisi için Kasım ayında kullanılmaya başlanacak olan asistan X5, Z4 ve 8 serisi modeller için 2019 yılının Mart ayı itibariyle kullanıma sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.