Apple Watch'a her zaman açık ekran özelliği gelebilir

Apple Watch'a her zaman açık ekran özelliği gelebilir

Akıllı saat ve giyilebilir teknoloji dünyasının en önemli modellerinin başında yer alan Apple Watch yeni bir özellik kazanacak gibi görünüyor. Bugün ortaya çıkan haberlere göre yeni bir patent başvurusu yapan Apple, Apple Watch modellerine her zaman açık ekran (always-on display) özelliğini eklemek istiyor.

Her zaman açık ekran özelliği Apple Watch kullanıcıları tarafından uzun zamandır beklenen bir özellik. Hatırlatmak gerekirse bu özellik günümüzde pek çok akıllı telefon ve akıllı saat modelinde de kullanılıyor. Özellikle akıllı saatler için oldukça başarılı bir özellik olan her zaman açık ekran özelliği zahmetsizce saati görmenize olanak tanıyor.

Apple Watch ailesinin en önemli rakipleri konumunda olan Android Wear akıllı saatleri ve Samsung'un Gear ailesi de her zaman açık ekran (always-on display) özelliğine sahipler. Apple'ın bu özelliği bugüne kadar sunmamış olmasının en büyük nedeni ise Apple Watch modellerinin pil performansları.

Apple Watch Series 4'ün tanıtılmasına günler kaldı

Şu an için 1 - 2 gün arasında bir pil ömrü sunan Apple Watch modelleri her zaman açık ekran özelliğinin gelmesi ile daha kısıtlı bir pil ömrüne sahip olabilirler. İkinci problem ise Apple'ın Apple Watch modellerinde kullandığı OLED ekran panelleri. OLED ekranlar sürekli açık kalmaları halinde kolayca yanabilen paneller.

Yanma problemini ortadan kaldırmak için bir patent başvurusu yapan Apple, ekranın belirli alanlarındaki parlaklığını ve renkleri otomatik olarak ayarlayacak. Apple'ın 12 Eylül tarihinde yeni modellerini tanıtacağını ve bu modellerin arasında Apple Watch'ın yeni versiyonu olan Apple Watch Series 4'ün olacağını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.