Facebook küresel operasyonlarında yenilenebilir enerji kullanacak

Facebook küresel operasyonlarında yenilenebilir enerji kullanacak

Facebook bugün yaptığı açıklamada sera gazı emisyonunu yüzde 75 azaltarak küresel operasyonlarında 2020 yılından itibaren  yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacağını açıkladı.

Aslına bakarsanız şimdiye kadar birçok farklı konuda eleştirdiğimiz Facebook, yenilenebilir enerji konusundaki eylemleri övgüyü hakediyor. İlk yenilenebilir enerji satın almasını 2013 yılında gerçekleştiren şirket, 3 gigawatlık yeni güneş ve rüzgar enerjisi satın alımlarına da imza attı.

Üstelik şirket bu enerjiyi yerel pazarlarda satmak için satın alıyor. Diğer şirketlerin ve kuruluşların yenilenebilir enerji kaynaklarına erişimesini sağlayan, altyapı inşa eden ve diğer alıcılar için proje açan Facebook, başka şirketlerin müşterilerinin yerel kamu hizmetlerinden yenilenebilir enerji satın almasını sağlıyor.

Şirket tüm bu rüzgar ve güneş enerjisi projelerinin yeni ve veri merkezleriyle aynı konumda olacağını belirtti. Her bir projenin istihdam, yatırım ve sağlıklı bir çevre yaratacağını söyleyen Facebook projenin Oregon'dan New Mexico'ya Virginia'dan İsveç'e kadar uzanacağını da belirtti.

Bu hamleyle birlikte Facebook, “We Are Still In” inisiyatifi üzerinden katılım gösterdiği Paris Anlaşması'na da uyum sağlıyor.

2015 yılında güç kaynaklarını 2018 yılına kadar yüzde 50 oranında yenilenebilir enerjiyle dolduracağını açıklayan şirket bu oranı 2017 yılında yakaladı. Bu nedenle şirketin 2020 hedefinin de hızlıca hayata geçtiğini görmemiz söz konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.