Warren Buffet Hindistanlı fintech Paytm'e yatırım yaptı

Warren Buffet Hindistanlı fintech Paytm'e yatırım yaptı

Dünyanın en iyi yatırımcılarından olarak anılan Warren Buffet'ın şirketi Berkshire Hathaway, Hindistan merkezli dijital ödeme girişimi ve online finansal servisler firması Paytm'e yatırım yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Hindistan'da bir gazetede konuya yakın kaynakların sızdırdığı habere göre, Warren Buffet'ın ekibi Paytm'e 285 milyon dolar değerinde bir yatırım yapmayı planlıyor.

Söz konusu yatırımın, Paytm'in çatı şirketi One97 Communications'a yapılması bekleniyor. One97 Communications bünyesinde sadece Paytm değil farklı dijital hizmetler olduğunun da altını çizmemiz gerekiyor. Çünkü şirket kenndini Hindistan'ın lider mobil internet şirketi olarak konumlandırıyor.

Paytm'in önceki yatırımcıları arasında Alibaba ve SoftBank de var

Paytm'in önceki yatırımcıları da bir hayli önemli. Hatırlanabileceği üzere Alibaba 2017 yılında Paytm'e 177 milyon dolar yatırım yapmıştı. Alibaba'nın finans dikeyindeki şirketi Ant Financial da One97'nin yatırımcıları arasında yer alıyor. Bununla birlikte Japon SoftBank da Paytm'in önemli yatırımcıları arasında dikkat çekiyor. Şimdi ise ABD merkezli Berkshire Hathaway, önemli bir yatırım için anlaşmış durumda.

Şu anda anlaşmaya varıldığı sürülen pazarlıkta Warren Buffet'ın yatırım şirketi One97'nin yüzde 3 ile yüzde 4'ü arasında bir hissesini satın almış olacak. Bunun için 285 milyon dolar ile 356 milyon dolar arasında bir rakamı gözden çıkaracak olan Buffet'tan gelecek yatırımla birlikte şirketin değerlemesi ise tam 10 milyar doları aşacak. Henüz tam rakamlar açılmamış olsa da önümüzdeki günlerde yatırımın tüm detaylarının paylaşılması ve kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.