Deutsche Bank fintech girişimi ModoPayments'a yatırım yaptı

Deutsche Bank fintech girişimi ModoPayments'a yatırım yaptı

Deutsche Bank özellikle mobil cüzdanlar ve P2P ağlarda yeni çalışmalar yapmak üzere ABD merkezli ModoPayments'a ortak oldu. Deutsche Bank, şirketin yarı hissesini alarak, ödeme alanında başarılı çalışmalar yapan bir girişimle birlikte hareket etme kararı aldı.

Deutsche Bank, Modo teknolojilerini banka olmayan platformlarda büyüme amacıyla kullanacak. Deutsche Bank kendi vizyonunda Alipay, Paypal, M-Pesa ve WeChat gibi geleneksel olmayan kanallarda ödeme işlemleri yapılmasına aracılık etmek ve bu kanallarda var olmayı istiyor.

Alman bankanın, ABD'li bir şirkette hisselerinin yarısına sahip olması ise önemli bir stratejik yatırım olarak algılanabilir. Çünkü Avrupa Birliği regülasyonları ile ABD regülasyonları arasında önemli farklar bulunuyor. Ancak Deutsche Bank'ın amacının bu anlamda uluslararası çalışmalar içerisine girmek istediğini anlamak çok da zor değil.

Deutsche Bank, ödeme alanındaki hızlı büyüme odağına banka olmayan bir platforma ortak olarak aracılık ediyor. Diğer pek çok banka da bu alanda ödeme odaklı girişimler satın aldığı ya da ortak olduğunu bugüne kadar görmüştük. Ancak Deutsche Bank şu anda attığı stratejik adımla, özellikle kurumsal müşterilerine yeni hizmetler sunacağı ödeme odaklı ürünleri yakın gelecekte müşterilerine sunacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.