Hepsiburada'nın e-ticaret hacmi geçtiğimiz bayrama göre yüzde 126 arttı

Hepsiburada’nın bayram alışverişi verilerine göre, toplam e-ticaret hacminde geçtiğimiz bayram dönemine oranla yüzde 126 oranında artış yaşandı.
Hepsiburada'nın e-ticaret hacmi geçtiğimiz bayrama göre yüzde 126 arttı

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada’nın bayram alışverişi verilerine göre, toplam e-ticaret hacminde geçtiğimiz bayram dönemine oranla yüzde 126 oranında artış yaşandı. Bu bayram geçen seneye göre, derin dondurucu ve soğutuculara olan ilgi  yüzde 72 artış gösterirken, temizlik ürünleri ve bahçe ürünleri satışları ise 3 katına çıktı.

Hepsiburada üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde bu sene, kahve, çay, sofra-mutfak gereçleri, çamaşır ve bulaşık deterjanı, şampuan, kolonya, derin dondurucu, kıyma makinesi, kahve makinesi gibi ürünler öne çıktı. En fazla tercih edilen ürün türü olan derin dondurucular ise özellikle İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra en çok Kocaeli, Balıkesir ve Bursa’dan talep görüyor.

Hepsiburada trend verilerine göre, geçtiğimiz yıl bayram dönemine kıyasla bu bayram 3 kat daha fazla ilgi gören temizlik ürünlerine en çok İstanbul, Gaziantep, Ankara ve İzmir ‘den talep geldi. 25-35 yaş grubunun daha fazla ilgi gösterdiği kategoriden en çok çamaşır ve bulaşık deterjanlarıyla, temizlik setleri rağbet görüyor.

Bahçe grubundan en çok alışveriş yapan şehirlerin başında İstanbul, Ankara ve İzmir gelirken, bu şehirleri Muğla, Bursa ve Kocaeli takip ediyor. Geçtiğimiz yıl bayram dönemine göre bahçe ürünlerine olan talebin 3 katına çıktığını da belirtelim. En çok 30-40 yaş grubunun alışveriş yaptığı kategoride en çok ilgiyi salıncaklar, şezlonglar, çim biçme makineleri, bahçe oturma grupları, şemsiyeler görüyor.

Bu bayram kozmetik ürünlerine olan ilginin geçtiğimiz bayrama kıyasla yaklaşık yüzde 125 arttığını söylemek mümkün. En çok 26–35 yaş grubunun alışveriş yaptığı kozmetik kategorisinde İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra Bursa, Kocaeli ve Antalya kozmetik ürünlerine ilgi gösteren iller olarak sıralanıyor. Kozmetik kategorisinde en çok talep gören ürünler arasında ise güneş bakım ürünleri, parfümler, yüz, vücut ve cilt bakım ürünleriyle yer alıyor. Ayrıca Hepsiburada verilerine göre, güneş koruma faktörü yüksek kozmetik ürünlere talep gün geçtikçe artıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.