Finlandiya'nın gözde fintech girişimi Holvi, sistemine Uber'i de dahil etti

Finlandiya'da faaliyet gösteren bir fintech girişimi olan Holvi, Uber ile gerçekleştirdiği anlaşmayla birlikte Uber sürücülerinin finans yönetimini kolaylaştırmayı istiyor.
Finlandiya'nın gözde fintech girişimi Holvi, sistemine Uber'i de dahil etti

Finlandiya'da dijital banka girişimi olarak kurulan ve 2016 yılında BBVA tarafından satın alınan Holvi, Uber ile önemli bir anlaşmaya imza attı. Uber ve Holvi arasındaki anlaşma neticesinde Uber'e katılan sürücüler banka hesabını kolayca açabiliyor. Önemli nokta ise burada geliyor; hesap açan Uber sürücüleri, kendi muhasebelerini Holvi banka hesapları üzerinden takip edebiliyor. Böylece gelir gider yönetimi, vergi raporlaması gibi hizmetleri Holvi aracılığıyla alıyor.

Uber, Finlandiya'da ise bir süre önce yasal düzenlemeler sebebiyle yeniden yapılandı. Son yasa değişikliklerinden sonra Uber, Finlandiya'da daha aktif olmak adına adımlar attı. Şu anda bu yeni işbirliğiyle birlikte Helsinki'deki Uber sürücüleri Finlandiyalı girişimci Holvi aracılığıyla hizmet alabiliyor.

Hedef girişimcileri çekmek

Holvi ve Uber'in amacı ise Uber sürücüsü olarak "yeni bir iş kuran" sürücüleri kendi işlerini yürütebilecekleri birer banka hesabı sahibi yapmak olarak açıklanıyor. Holvi ise sunduğu bu servis altyapısını sadece Uber sürücülerine yönelik değil, kendi işini yeni kuran girişimcilerin bankası olmayı da amaçlayarak hayata geçirmeyi istediği kesin.

Holvi'nin CEO'su Antti-Jussi Suominen işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada, çalışma dünyasının dinamiklerinin sürekli değiştiğini, platform ekonomisinin geliştiğini ve artık günümüzde pek çok insanın serbest meslekleri tercih etme eğiliminde olduğunu açıkladı. Holvi'nin buradaki amacı ise girişimleri ve şahıs şirketi sahiplerini kendi platformunun amaçlarına yönelik kendi dijital bankaları bünyesine çekmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.