Akıllı araç platformu Ottoo, 100 bin dolar yatırım aldı

2016 yılında Murat Aras, Koray Kocabaş ve Fatih Sinan Bir tarafından kurulan bulut tabanlı araç veri ve bağlantı platformu Ottoo, StartersHub ve Angel Effect'ten 100 bin dolar yatırım aldığını duyurdu.
Akıllı araç platformu Ottoo, 100 bin dolar yatırım aldı

Akıllı araç platformu olarak hizmet veren Ottoo'nun StartersHub XO hızlandırma programına katılan girişimlerden biri olduğunu sizlere geçtiğimiz yılın Mart ayında aktarmıştık. 2016 yılında Murat Aras, Koray Kocabaş ve Fatih Sinan Bir tarafından kurulan bulut tabanlı araç veri ve bağlantı platformu OttooStartersHub ve Angel Effect'ten 100 bin dolar yatırım aldığını duyurdu.

Araç ve sürüş güvenliğini artırıyor

Otomotiv ekosistemindeki oyuncular için araç ve sürüş verilerine dayalı ürünler geliştiren Ottoo, hem sürücülerin araç ile ilgili maliyetlerini azaltıyor hem de araç ve sürüş güvenliğini artırıyor. Kaza ya da aracın çekilmesi gibi durumlarda hem kullanıcıyı hem de kullanıcının önceden belirlediği kontaklara bildirim de gönderebilen Ottoo, aracın anlık benzin seviyesi ve konumuna göre en yakın akaryakıt istasyonunu tavsiye etmek, arıza durumunda en yakın servis istasyonlarını listelemek ya da çekici çağırmak gibi özellikleri de sahip.

Şu an öncelikli olarak otomotivle ilgili şirketleri platforma dahil etme aşamasında olduklarını belirten Ottoo ekibi, sigorta, akaryakıt, satış sonrası hizmet sektörleri başta olmak üzere bu sektörlerdeki firmalara yönelik dijital dönüşüm planları ile farklı çözümler sunduklarını da iletti.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere 2017 yılında StartersHub XO programına dahil olan ve ilk çekirdek yatırımını alan Ottoo, aldığı yeni yatırımı ekibini büyütmek ve müşteri portföyünü geliştirmek için kullanacak. StartersHub’ın yaptığı devam yatırımı ile ilgili açıklamalarda bulunan StartersHub kurucularından Ersin Pamuksüzer, Ottoo'nun gelişmesinden memnun olduklarını ve global anlamda bir fırsat gördüklerini belirtti.

Yeni yatırım ile Angel Effect üyelerinden Ercüment İnanç, Olcay Ungun, Murat Selek, Cem Önce ve Okan Utkueri Ottoo girişiminin yatırımcıları arasına katıldı. Oluşturmaya çalıştıkları ekosistem açısından yatırımcılarının otomotiv, sigortacılık, akaryakıt ve telekom deneyimlerinin Ottoo için çok değerli olduğunu belirten OTTOO kurucu ortaklarından Murat Aras, yatırım sonrası çalışmalarını aldıkları akıllı paranın etkisiyle daha hızlı bir şekilde ilerleteceklerine inandıklarını da ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.