Dijital kredi girişimi Mines 13 milyon dolar yatırım aldı

Nijerya'da faaliyet gösteren dijital kredi girişimi Mines, aldığı yatırımla birlikte gelişmekte olan pazarı içerisinde krediye erişimi olmayan kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor.
Dijital kredi girişimi Mines 13 milyon dolar yatırım aldı

Nijerya'da faaliyet gösteren dijital kredi girişimi Mines, 13 milyon dolarlık Seri A yatırımı aldığını duyurdu. Gelişmekte olan pazarlarda faaliyet gösteren ve krediye erişim konusunda zorlanan tüketicilere kredi verebilme konusunda adımlar atmayı hedefleyen Mines, 2014 yılında kurulmuş. Stanford Üniversitesi'nde bir yapay zeka projesi üstünde çalışan küçük bir grup tarafından kurulan girişimin fikrinin ortaya çıkması ise  gelişmekte olan dünyadaki kredi ve finansman ihtiyacına erişimdeki sıkıntılar olmuş.

Mines'ın The Rise Fund liderliğinde aldığı 13 milyon dolarlık Seri A turunda, aralarında Velocity Capital, Western Technology Investments, First Ally Capital, X/Seed Capital, NYCA Partners, Persistent Capital, Singularity Investments ve Trans Sahara Investments gibi pek çok farklı yatırımcı şirket Mines'a ortak olmuş durumda.

Mines, krediyi bir servis olarak kullanıcılarına sunuyor. Ellerinde bulundurduğu kendi veri seti üzerinden ise sağlıklı bir kredi kurumu olmayı hedefliyor.Bir diğer önemli nokta ise Mines, kredi veren kurumları kendi çatısı altında topluyor. Nijerya'da hem bankalar, hem mobil operatörler hem de pek çok perakende mağaza Mines ile kredi verme ya kredi ile ürün satışı konusunda çalışabiliyor. Böylelikle tüketici Mines sayesinde her banka ile ayrı ayrı kredi talebi yapmak yerine sadece Mines üzerinden ilerleyebiliyor. Ayrıca şirket ülkedeki kredilendirme sisteminin kredi vermediği nispeten riskli müşteri sınıfı da kredi ile buluşturuyor.

Mines'ın bir diğer önemli özelliği ise bir akıllı telefona ihtiyaç duymuyor olması. Gelişmekte olan pazarlar ve akıllı telefon penetrasyonları dikkate alındığında, Mines'ın bu tarz özellikleri de girişimin gelişmekte olan pazarlardaki tecrübesini artıracağı kesin. Zaten girişimin gelen yatırımla birlikte yakın gelecekte Güneydoğu Asya ve Güney Amerika pazarlarına açılma hedefi ve isteği de bunu kanıtlıyor.

2017 yılında açıldığından beri 1 milyondan fazla müşteriye hizmet veren servis, şu ana kadar Nijerya'da en çok tüketici kredisi dağıtan sağlayıcılardan biri olmuş durumda. Mines'ın ABD'de ve Nijerya'nın Lagos kentinde olmak üzere iki ofisi bulunuyor ve gelen yatırımın bir diğer amacının da insan kaynağına yatırım olacağı vurgulanıyor. Kısacası Mines hedeflediği büyüme alanlarına erişim için yeni işe alımlar yapacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.