Canlı yayınlar için yerli çözüm: Ant Media

Medya sunucusu yazılımı alanında faaliyet gösteren bir girişim olan Ant Media, canlı yayın yazılımı, üç boyutlu ortamı oluşturma ve aktarma olanağı sağlayan volumetrik video yazılımı olmak üzere iki farklı projeye sahip durumda.
Canlı yayınlar için yerli çözüm: Ant Media

Medya sunucusu yazılımı alanında faaliyet gösteren bir girişim olan Ant Media, canlı yayın yazılımı, üç boyutlu ortamı oluşturma ve aktarma olanağı sağlayan volumetrik video yazılımı olmak üzere iki farklı projeye sahip durumda. 2016 yılının Kasım ayında Ahmet Oğuz Mermerkaya ve Murat Aydın tarafından kurulan Ant Media, 10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

İnternet üzerinden canlı yayın yapmaya olanak sağlayan Ant Media Server yazılımı ile eş zamanlı olarak sosyal ağlarda canlı yayın paylaşılabiliyor. Sunulan bu özellik kullanıcı etkileşimin sağlanması ve yönetilmesi açısından büyük kolaylık sunuyor. Her sosyal medya hesabı için ayrı ayrı yayın yapmak yerine tek yayın ile hem internet kotası verimli kullanılıyor hem de görüntü kalitesi garanti ediliyor.

Temel problemleri ortadan kaldırmayı hedefliyor

Canlı yayınlar esnasında ortaya çıkabilecek temel problemlerin başında tarayıcı uyumsuzluğu, görüntü kalitesinin kötü olması ve yayının gecikmeli aktarılması olduğunu da hatırlatalım. Tam da bu sorunları ortadan kaldırmak için geliştirilen Ant Media, WebRTC uyumu sayesinde bütün tarayıcılarda sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor.

Görüntü kalitesini internet ağının hızı ile eşleştirerek olabilecek maksimum seviyede kaliteye sabitleyen Ant Media, 3-4 saniyelik gecikmeler ile yayınların dünyanın dört bir yanından eş zamanlı olarak izlenmesine olanak tanıyor. Ant Media Server’ın dünya çapında yaklaşık 10 farklı ülkeden uygulama geliştiriciler, video yayıncılığı yapanlar ve yazılımcılardan oluşan bir müşteri kitlesi olduğunu da ekleyelim.

Wowza, Kaltura ve Red5 Pro gibi rakiplere sahip olan Ant Media, müşteri beklentilerine hızlı cevap verebilme, ihtiyaca göre özel projeler geliştirebilme ve birebir müşteri ilişkileri yönetimi gibi yetenekleri sayesinde rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Şu ana kadar herhangi bir yatırım almayan Ant Media, çözüm ve servisleri için oluşturdukları paketleri web sitesi üzerinden satarak gelir elde ediyor.

Yerli canlı yayın yazılımı ve üç boyutlu ortamı oluşturma ve aktarma olanağı sağlayan Volumetric Video yazılımı projeleri ile küresel ölçekte kabul gören ürünler çıkarmayı hedefleyen Ant Media, alacakları bir yatırım desteği ile güçlenerek yola devam etmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.