Sürücüsüz otomobil için Tesla'dan Apple'a transfer: Doug Field

Apple’ın sürücüsüz otomobil filosuna 11 yeni otomobil eklediğinisizlere geçtiğimiz Temmuz ayında aktarmıştık. Bugün ise otomobiller ile ilgili yenim bir haber ile karşımıza çıkan Apple, Tesla’nın mühendislerinden Doug Field’ı bünyesine katıldı.
Sürücüsüz otomobil için Tesla'dan Apple'a transfer: Doug Field

Apple’ın sürücüsüz otomobil filosuna 11 yeni otomobil eklediğini sizlere geçtiğimiz temmuz ayında aktarmıştık. Bugün ise otomobiller ile ilgili yeni bir haber ile karşımıza çıkan Apple, Tesla’nın mühendislerinden Doug Field’ı bünyesine katıldı. Tesla’dan önce Apple’da Mac donanımlarından sorumlu başkan yardımcısı konumunda çalışan Field, Apple’dan ayrılarak Tesla’da çalışmaya başlamıştı.

5 yılın ardından geri döndü

5 yıl boyunca Tesla’da görev alan Field, özellikle Model 3’ün üretilmesinde önemli bir rol oynadı. Doug Field’ı kadrosuna kattığını duyuran Apple, Field’ın hangi pozisyonda çalışacağı konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşmadı. Fakat tabii ki Doug Field’ın Apple’ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan üzerinde çalışması bekleniyor.

Doug Field'ın Apple'a katılması ile birlikte Apple'ın sürücüsüz otomobil üretimine ne kadar önem verdiği de gün yüzüne çıkmış oldu. Hatırlatmak gerekirse Temmuz ayının ilk günlerinde Apple’ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmıştı.

Ortaya çıkan bilgilere göre Apple’ın sürücüsüz otomobil projesinde yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor. Apple’ın sürücüsüz otomobil projesi olan Project Titan ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.