Google, Unity ile partnerlik yaparak mobil oyun reklamcılığındaki payını artıracak

Google, Unity ile partnerlik yaparak mobil oyun reklamcılığındaki payını artıracak

Google, oyun geliştirme alanındaki en iyi ve en büyük platformlardan biri olan Unity ile iş birliği yaparak mobil reklamcılıktaki konumunu güçlendiriyor.

Geçtiğimiz perşembe günü yapılan duyuruya göre Google'ın reklam platformu olan Admob'u kullanan reklamverenler artık Unity platformunda geliştirilen mobil oyunlarda da reklamlarını yayınlayabilecekler. Bir başka deyişle her gün Unity platformu aracılığıyla geliştirilmiş oyunlarda 9 milyar dakika harcayan kullanıcılara erişmek pazarlamacılar için artık daha kolay. Aynı zamanda Unity ile oyun geliştiren geliştiriciler de oyunlarından daha kolay gelir elde edebilecekler.

Google'ın mobil reklamcılıktan sorumlu başkan yardımcısı Sissie Hsiao yaptığı açıklamada "bir reklamveren için (yani marka için) performans, marka güvenliği ve erişim çok önemlidir" diyor. Mobil oyun dünyası da bu temellere dayanıyor. İyi performans sergilemeyen, kötü reklamlar yayınlayan oyunlar kaliteli bir kitleye erişemez.

Newzoo ve Google'ın analizine göre mobil oyun dünyasının değeri 2017 yılında 50.4 milyar doları geçmiş durumda ve eMarketer verilerine göre mobil dünyada varlık gösteren şirketlerin gelirlerinin %70'i mobil reklamcılık tabanlı. Pastanın büyüklüğü her geçen gün artıyor.

Unity platformunda geliştirilen oyunlar hem iOS hem de Android platformlarda yer aldığı için Google her iki platformda da reklam yayıncılığı açısından oldukça büyük bir yer edinmiş olacak. Geliştirilen mobil oyunların neredeyse yarısının Unity ile geliştirildiğini düşünecek olursak oldukça büyük bir rakam. Bu oyunlar şu anda 3 milyar cihazda oynanıyor. Yine Newzoo ve Google araştırmasına göre Unity ile geliştirilen oyunları oynayan kitlenin %71'i para vermektense reklam görmeyi tercih ediyor.

Her ne kadar Google'ın AR ve VR alanına özel bir reklam modeli bulunmuyor olsa da Unity şu anda o alanın da 3'te 2'sini kapsıyor ve ilerleyen dönemlerde bu da Google'a büyük bir avantaj sağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.