Cisco, Duo Security'i 2,35 milyar dolar nakit karşılığında satın alıyor

Cisco, Duo Security'i 2,35 milyar dolar nakit karşılığında satın alıyor

Cisco, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada siber güvenlik şirketi Duo Security'i 2,35 milyar dolar nakit karşılığında satın alacağını duyurdu.

2010 yılında, Dug Song ve Jonathan Oberheide tarafından, Michigan eyaletinin Ann Arbor şehrinde kurulan Duo Security, bugüne kadar 121 milyon dolarlık yatırım aldı. Şirket, merkezi Ann Arbor'da olmasına rağmen, ABD'nin başka şehirlerinde ve Londra'da da faaliyet gösteriyor. Duo Security'nin dünya genelinde 700 çalışanı bulunuyor.

Satın almanın Cisco için önemli bir adım olduğunu söylemek mümkün. Çünkü Duo'nun güvenlik aparatı, çalışanların uyarlamalı kimlik doğrulaması için kendi cihazlarını kullanmalarına izin veriyor. Güvenlik kodlarıyla komutlar vermek yerine, Duo'nun çözümü herhangi bir cihazla entegre olarak çalışıyor. Bu aparatın, Cisco'nun ekosisteminde yer alan ve iki faktörlü güvenlik doğrulamasını kullanmak isteyen CTO'lar için büyük kolaylıklar sağlayacağı düşünülüyor.

Bu satın alma gerçekleştikten sonra Duo Security'nin kurucularından Dug Song, şirketin genel müdürü olarak görev yapmaya devam edecek ve Cisco'nun Ağ ve Güvenlik işlerine katılacak. Cisco ise yaptığı açıklamada, Michigan'ın kaynaklarına ve altyapısına değer verdiğini ve Duo'nun hizmet verdiği bölgeye bağlı kalacağını söyledi.

Duo Security'nin kurucu ortağı ve icra kurulu başkanı Dug Song ise satın almayla ilgili olarak, ortaklıklarının, kurumların güvenlik konusunda nasıl düşünmesi gerektiğini tamamen değiştiren modern bir işgücünün yanı sıra, IT sektörünün hızlı evriminin ürünü olduğunu söyledi. Cisco'nun modern IT altyapısını oluşturduğunu ve dünyanın en büyük ağ ve kurumsal güvenlik şirketi ile güçlerini birleştirerek, büyük çapta değişimi yönlendirmek ve sektörü yeniden şekillendirmek için fırsatları olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda OpenDNS, Sourcefire ve Cloudlock'ı da satın alan Cisco'nun yeni satın almasının 2019 mali yılının ilk çeyreğinde kapanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.