Apple, App Store Affiliate Programını Ekim ayında sonlandırıyor

Apple, App Store Affiliate Programını Ekim ayında sonlandırıyor

Uzun zamandır Affiliate Programına devam eden Apple, programının iOS ve macOS uygulamalarını kapsamayacağını açıkladı. Söz konusu değişiklik 1 Ekim 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak. App Store Affiliate Programını kişilerin, blogların ve YouTuberların bir uygulamaya veya bir içeriğe bağlantı vermeleri ile çalışıyordu.

Verilen bağlantı üzerinden bir satış gerçekleşmesi durumunda ise App Store Affiliate Programı sayesinde yapılan satıştan ufak bir pay elde ediliyordu. Kısacası kullanıcılar gerçekleşen satışlar üzerinden küçük de olsa bir gelir elde etmiş oluyorlardı. App Store Affiliate Programı ilk duyurulduğunda herhangi bir uygulama satın alma işleminde yüzde 7 oranında pay elde edilmesini sağlıyordu.

 iTunes Affiliate Programı devam ediyor

Fakat geçtiğimiz yılın Nisan ayı itibariyle yüzde 7 olan bu oran yüzde 2,5 seviyelerine kadar geriledi. Bugün Apple'ın duyurduğu haber ile birlikte iOS ve macOS uygulamaları Affiliate Programından tamamen çıkmış oldu. Kısacası kullanıcılar iOS ve macOS uygulamaları üzerinden herhangi bir Affiliate gelir elde edemeyecek.

Tabii ki Affiliate Programlarının tamamen sonlanmadığını da belirtelim. Müzik, film, kitaplar ve TV ürünlerini kapsayan iTunes Affiliate Program, kullanılmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.