George Orwell'ın korku ütopyası Hayvan Çiftliği, Netflix filmi oluyor

George Orwell'ın korku ütopyası Hayvan Çiftliği, Netflix filmi oluyor

Korku ütopyaları dendiğinde Ray Bradbury, Aldous Huxley ile birlikte akla gelen ilk isimlerden biri hiç şüphesiz George Orwell oluyor. Teknolojinin günden güne gelişmesiyle gerçekliğini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz 1984'ün yanı sıra, Stalin eleştirisinin yapıldığı ve hayvanlar üzerinden distopik bir düzenin anlatıldığı Hayvan Çiftliği de Orwell'ın başyapıtları arasında yer alıyor.

"Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir." mottosunun hakim olduğu Hayvan Çiftliği, şimdi de Netflix filmi olarak karşımıza çıkıyor. 2012 yılında, The Imaginarium Productions tarafından tüm hakları satın alınan eserin sinema ya da televizyon konusundaki akıbeti 6 yıldır sessizliğini koruyordu. Şirket, mo-cap'ın öncülerinden ve birçoğumuzun Gollum'a hayat verdiği oyuncu olarak tanıdığı Andy Serkis'le bir anlaşma yapmak istediğini her fırsatta belirtse de bu döneme kadar herhangi bir sonuca ulaşılmamıştı. Şimdiyse Andy Serkis, Netflix'le eserin uyarlaması konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Dawn of the Planet of the Apes ve War for the Planet of the Apes’te de Serkis’le beraber çalışan yönetmen Matt Reeves'in şirketi 6th & Idaho, uyarlamanın yapımcılığını üstelenecek. Hayvan Çiftliği'nin yeni uyarlamasının zaman olarak günümüzde geçeceği de kulağımıza gelen söylentiler arasında yer alıyor.

Yaşadıkları çiftliğin sahibine karşı ayaklanıp özgürlüklerini kazanan hayvanları ve akabinde hayvanların kendi iç çatışmalarını anlatan Hayvan Çiftliği'nin yayın tarihinin henüz açıklanmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.