Yeni iPhone modelleri çift sim kart desteği ile gelebilir

Yeni iPhone modelleri çift sim kart desteği ile gelebilir

Bugüne kadar hiçbir iPhone modelinde çift sim desteği sunmayan Apple, Eylül ayında tanıtacağı yeni iPhone modelleri ile bu kararından vazgeçebilir. 9to5mac'in haberine göre geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan iOS 12'nin beşinci betasının içinde çift sim kart desteğine dair çeşitli bilgiler ortaya çıktı.

Kısacası Eylül ayında 3 yeni iPhone modeli ile karşımıza çıkacak olan Apple, rakiplerinden yıllar sonra çift sim kart desteğini kullanıma sunmuş olacak. Tabii ki karşımıza çıkacak olan iPhone modellerinin hangilerinde çift sim kart desteği olacağı konusunda ise herhangi bir bilgi yok.

Çift sim kart desteği konusunda ön plana çıkan model ise OLED ekrana sahip olacak olan iPhone X Plus modeli. Paylaşılan bilgilere göre 5. iOS 12 betasının dosyalarında "İkinci sim durumu" ve "İkinci sim yuvası durumu" gibi kalıplar yer alıyor. Apple'ın çift sim kart desteğine sahip iPhone modelleri üreteceği uzun zamandır teknoloji dünyasında konuşuluyordu.

Fakat Apple'ın ikinci sim kısmında normal bir sim yuvası mı yoksa Apple Watch modelinde de karşımıza çıkan e-SIM kart yuvası mı tercih edeceği konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyordu. iOS 12 betası sayesinde ortaya çıkan bilgilere göre Apple, çift sim kart desteğine sahip olan modellerde iki fiziksel sim kart eklemenize imkan tanıyacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.