Üç boyutlu vücut tarama aynası Naked Labs, 14 milyon dolar yatırım aldı

Üç boyutlu vücut tarama aynası Naked Labs, 14 milyon dolar yatırım aldı

İdeal bir kiloda olmak, kişilerin ne kadar zinde olduğunu gösteren verilerden biri olsa da bunun tek başına yetersiz olduğunu söylemek mümkün. Naked Labs aynaları da bunun yetersiz olduğunu görüyor ve kişilerin vücut değerlerini ölçümlemeyi hedefliyor.

Girişim, vücut şeklinin ölçülmesinin daha önemli olduğunu söyleyerek 3 boyutlu bir kullanıcı modeli oluşturan vücut tarama aynalarını hayata geçirdi. Bu aynalar, kişilerin vücutlarındaki ilerlemeleri kendilerine söylüyor ve daha gerekli gördükleri noktada kullanıcıları uyarıyorlar.

Üç boyutlu vücut tarama aynası girişimi Naked Labs, Founders Fund liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler ise NEA, Lumia Capital, Venture 51 ve Seabed VC oldu.

1.395 dolarlık Naked 3D Fitness Tracker cihazları, ki parçadan oluşuyor. Sensör ve bilgisayar ile kullanıcı için ağırlık ölçeğini barındıran bir ayna, yaklaşık 15 saniye içinde kullanıcının vücudunu tarıyor ve verileri kullanıcıya iletebiliyor. Bu tarama işleminden kısa bir süre sonra, vücut yağ yüzdesi, yağsız kitle ve yağ kütlesi, önceki taramalarla yan yana karşılaştırmalar ve geçmiş veriler gibi bilgilerin olduğu bir grafik kullanıcıya gönderiliyor.

Cihazın bu kadar pahalı olmasının sebebi ise, Naked 3D Fitness Tracker'ın sıradan bir aynaya kıyasla oldukça ciddi bir içeriğe sahip olması. Cihazın Intel x86 işlemcisi, RAM, 4GB DDR4 RAM ve 64GB SSD'si bulunuyor. Tüm bunlar, cihazın telefona entegre edilmesine olanak sağlıyor.

Naked Labs, ne kadar kullanışlı olsa da kişileri çıplak bir avatar gibi kaydedebileceği düşünüldüğünden bir noktada korkutucu gelebiliyor. Fakat yeni başlayanlar için ayna, RGB kameralara sahip değil, onun yerine Intel RealSense derinlik sensörlerini kullanıyor. Sonuç olarak, uygulama bittiğinde bir 3D avatar yerine bir TSA beden taraması görüntüsür ortaya çıkıyor.

Naked Labs'in aldığı yatırımı, üretimi ölçeklendirmek, yeni insanlar işe almak ve yeni ürünler geliştirmek için kullanacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.