Online pilates stüdyosu: Heryerdepilates.com

Online pilates stüdyosu: Heryerdepilates.com

Spor yaparak zinde kalmak, her ne kadar birçok kişi için vazgeçilmez olsa da mesai saatleri ve akabinde gelen yorgunluk hisi kimi zaman buna engel olabiliyor. Böyle zamanlarda spor salonuna gitmek zor gelse bile evde yapılabilecek sporlar, insanların yaşam kalitesini artırıyor. Ocak 2018'de faaliyet göstermeye başlayan Heryerdepilates.com isimli yerli girişim ise internetinizin olduğu her yerde pilates yapabilmenize olanak sağlıyor.

Heryerdepilates.com, sosyal medya ajansı BASE'in kurucusu Banu Erdi, uzun yıllar uluslarası bir şirkette yöneticilik yapmış Tanem Kuriş, İstanbul’da farklı bir kariyer yolunda ilerlerken 10 yıl önce boyun fıtığı rahatsızlığı sırasında pilates ile tanışan ve şimdilerde pilates eğitmenliği yapan Canan Tekinel ile daha önce Dream TV'de müzik direktörü olarak tanıdığımız Gamze Kiremitçi tarafından hayata geçirildi.

Heryerdepilates.com, iş, ev, seyahatler, çocuklar gibi nedenlerle stüdyoyaya gitmek için zamanı olmayanlar, yakınlarında stüdyo olmayanlar veya stüdyoların yüksek ders ücretleri gibi sebeplerle pilates yapamayanlar için faaliyet göstermeye başladı. Bu gibi sebeplerle stüdyolara gidemeyenler, bugüne kadar evde pilates yapmak için YouTube ve Instagram gibi platformlardan faydalanıyordu.

O şekilde spor yapabilmek mümkün olsa da  Heryerdepilates.com'u diğer platformlardan ayıran bazı özellikler mevcut. Platformun  en büyük özelliği, alanında uzman pilates eğitmenleriyle çekilen videoları aynı ortamda, başka bir siteye veya anahtar kelimeye geçiş yapmaya gerek kalmadan bir bütün içinde kullanıcının önüne getiriyor olması.

Kullanıcılar bu videoları, “Süre, Zorluk Seviyesi, Ekipman ve Eğitmen" kategorilerini seçerek kendi isteğine ve ihtiyacına göre filtreleyebiliyor. Böylece kendilerine en uygun videolara tek bir ortamda erişip kendilerine belli bir düzen ve program oluşturabiliyorlar. Bu noktada pilates ile ilgili en önemli konulardan birinin uzmanlık gerektiren bir egzersiz metodu olduğunu söylemek gerekiyor.

O yüzden Heryerdepilates.com kişileri, doğru pilates videoları ve eğitmenler ile buluşturmayı hedefliyor. Heryerdepilates.com’daki eğitmenlerin hepsinin, tüm dünyada kabul gören uluslararası sertifikalara ve Türkiye Cimnastik Federasyonu tarafından verilen Pilates Eğitmeni Sertifikası’na sahip olduğunu da belirtelim.

Heryerdepilates.com'da bireysel üyelikler platformun gelir modelini oluşturuyor. Kullanıcılar siteye üye olurken kredi kartı bilgilerini paylaşıyorlar ve ilk 3 gün platformu ücretsiz olarak kullanabiliyorlar. Üçüncü günün sonuna kadar üyeliklerini iptal etmeyen kullanıcılar, aylık 27,9 TL karşılığında sitedeki tüm videolara sınırsız erişim hakkı kazanıyorlar. Platformda ayrıca sağlıklı ve aktif bir yaşamı destekleyen marka ve kurumlar için sadakat programları veya kendi çalışanları için üyelik paketleri de bulunuyor.

Üç ayın sonunda 100'den fazla üyeye sahip olan ve gelir elde etmeye başlayan Heryerdepilates.com, öncelikli hedefini üye sayısını artırmak olarak açıklıyor. Platform için bir sonraki adımın ise pilates eğitmenleri için vizyonlarını geliştirebilecekleri, eğitmenlerin gerektiğinde online workshoplar, sertifikalar alabilecekleri bir eğitim kanalı haline dönüşmek olacağını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.