Doğa sporlarıyla ilgilenenler için yerli mobil uygulama: Outdoor Türkiye

Doğa sporlarıyla ilgilenenler için yerli mobil uygulama: Outdoor Türkiye

Türkiye’de bulunan doğa sporları parkurları ve kamp alanlarına dair güncel veriler sunan bir platform olarak hizmet veren Outdoor Türkiye, Haziran ayında App Store'da kullanıma sunuldu. Yaklaşık 8 ay içinde geliştirilen Outdoor Türkiye, 4 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Selin Ayaeş ve Bora Öztunç tarafından kurulan Outdoor Türkiye, doğa sporları ile ilgilenen kullanıcıların problemlerine çare olmayı hedefliyor. Doğa sporlarına ilgi duyan bir ekip tarafından yönetilen Outdoor Türkiye, bu alanda var olan bir problemi ortadan kaldırma hedefi ile geliştirildi.

Outdoor Türkiye kullanıcıları kendi kaydettikleri parkurları ve kamp alanlarını ekleyerek, hem veri tabanının gelişmesine hem de güncel bilginin dolaşımına katkı sağlıyorlar. Kullanıcılar platform içinde yer alan parkur ve kamp alanları ile ilgili yorumlar bırakabiliyor veya bu alanlar ile ilgili görseller de ekleyebiliyorlar.

Bunun yanı sıra Outdoor Türkiye içinde ülkemizde yer alan milli parklara ait geniş bir veri tabanının mevcut olduğunu da belirtelim. İki alt bölümden oluşan bir ekipmanlar bölümüne de sahip olan Outdoor Türkiye, 2. El ekipmanlar bölümünde kullanıcıların kendi ekipmanları için ücretsiz bir şekilde ilan oluşturabilme ve diğer kullanıcıların ekipmanlarını inceleme imkanı da sunuyor.

300'den fazla kayıtlı kamp alanı

Mağaza bölümü ise outdoor markalarının ürünlerinin sunulduğu bir pazar yeri olarak kullanılıyor. İlerleyen zamanlarda Mağaza bölümünde kullanıcılara çeşitli fırsatlar sunulacağını da ekleyelim. Parkur kayıt ve takip, kamp alanı ekleme, km sayacı ve mesajlaşma gibi özellikler sunan uygulama içinde 26 farklı doğa sporu türünden 1759 kaydedilmiş parkur ve 300’den fazla kamp alanı bulunduruyor.

Toplamda 3 bin 500'ü aşkın kullanıcıya sahip olan Outdoor Türkiye, şu an için sadece iOS platformunda bulunuyor. Android platformu için çalışmaların başladığını ve uygulamanın kısa süre içinde Android kullanıcıları için de ücretsiz olarak kullanıma sunulacağını da ekleyelim.

Farklı özellikleri tek bir noktada toplayarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Outdoor Türkiye, reklamlardan bir gelir modeli oluşturmayı hedefliyor. İnsanların, doğaya ve doğa sporlarına bakışını olumlu yönde etkilemeyi hedefleyen Outdoor Türkiye, ülkemizdeki kültür rotalarının, sürdürülebilirliğin ve ekoturizmin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Dilerseniz Outdoor Türkiye uygulamasını iOS için buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.