Hindistan merkezli otobüs paylaşım girişimi Shuttl, Amazon liderliğinde 11 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli otobüs paylaşım girişimi Shuttl, Amazon liderliğinde 11 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'da hayata geçirilen otobüs paylaşım girişimi Shuttl, Amazon India, Amazon Alexa Fund ve Dentsu Ventures  liderliğinde gerçekleştirilen B Serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Tura katılan diğer şirketler ise Sequoia Capital, Times Internet ve Lightspeed Ventures oldu.

Gurgaon merkezli Shuttl, bir önceki A Serisi yatırım turunda ise 20 milyon dolar yatırım almıştı.

Shuttl, Hindistan'da beş farklı şehirde faaliyet gösteriyor. Girişimin ana özelliği ise kullanıcılara belirli otobüslerde boş koltuklar sunuyor olması. Talebe bağlı servis otobüs hizmetlerine ek olarak Shuttl, ses tanıma teknolojisini kullanarak yolcuların toplu taşıma seçeneklerini düzenlemelerine olanak tanıyan bir platform da geliştiriyor. Kısacası girişim, şehir içi otobüs yolculuğunu kolaylaştırarak daha rahat bir seyahate olanak sağlıyor.

Shuttl CEO'su Amit Singh, aldıkları yatırımı ürün geliştirme, yeni şehirlere genişleme ve pazarlama için kullanacaklarını belirtti. Özellikle Delhi'deki rotaları ve sıklığı artırmanın yanı sıra diğer şehirlere doğru genişlediklerinin de altını çizdi. Amazon India’nın ülke başkanı Amit Agarwal ise Shuttl'ın ülkedeki büyük bir soruna çözüm olduğunu ve böyle bir girişimi desteklemeden memnun olduklarını belirtti.

Shuttl, şu anda 800 otobüsle hizmet veriyor ve aylık 60 bin kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Beş farklı şehirde günde ortalam 45 bin sürüş gerçekleştiriliyor.

Ayrıca Shuttl'a yapılan yatırımın, Amazon'un Hindistan'ın girişim ​​sahnesinde yaptığı büyük yatırımlardan sadece biri olduğunu söyleyebiliriz. Amazon bu sene e-ticaret platformu Flipkart'ı da satın almak istemiş, fakat Walmart'ın atağı ile bunu gerçekleştirememişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.