Yerli girişim Your Porter, 1,5 milyon euro değerleme ile yatırım aldı

Yerli girişim Your Porter, 1,5 milyon euro değerleme ile yatırım aldı

Airbnb’de birden çok daire kiralayanların yardımına koşan yerli bir girişim olan Your Porter'ı sizlere geçtiğimiz yılın Mart ayında tanıtmıştık. Bugün ise bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Your Porter App, 1,5 milyon euro değerleme ile ilk yatırımını aldığını duyurdu.

Fırat İşbecer ve Cem Çetin tarafından 1,5 milyon euro değerleme ile yapılan yatırımın miktarının açıklanmadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse 2016 yılının başında Erinç Arık ve İsmail Can Lermi tarafından kurulan Your Porter, ilk olarak Airbnb için hizmet vermeye başlamıştı.

Süreç içinde Booking.com ve TripAdvisor gibi platformları da sistemine entegre eden girişim, alınan yatırım ile birlikte ekibini büyütmeye karar verdi. Şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Your Porter, geçtiğimiz yılın Mart ayında 1000 bin yönetilen daire sayısını 11 bin daireye çıkarmayı da başardı.

Türkiye'de kullanıcısı bulunmuyor

3 bini aşkın Airbnb kullanıcısına hizmet veren Your Porter, toplamda 350 bin otomatik mesajın atılmasına da aracılık etti. Your Porter kullanıcılarının büyük bir bölümü ABD'den, ABD'yi ise Avustralya ve İngiltere takip ediyor. Yerli bir girişim olan Your Porter'ın Türkiye'den herhangi bir kullanıcıya sahip olmadığını da ekleyelim.

Hem Hollanda'da hem de İstanbul'da İTÜ Magnet içinde ofislere sahip olan Your Porter, İTÜ GİNOVA ve GarantiPartners programlarına da katıldı. Son üç ay içinde ücretli üye gelirlerini her ay ortalama yüzde 16,8 oranında büyüten girişim, alınan yatırımla birlikte ABD ve Avrupa pazarlarındaki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.