Boyner, online alışverişte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 büyüdü

Boyner, online alışverişte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 büyüdü

Boyner’in internet mağazası boyner.com.tr, 2018'in ilk yarısında 50 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret edildi. Ocak ve Haziran 2018 tarihleri arasında 50 milyondan fazla ziyaret alan boyner.com.tr, satış performansı olarak da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 büyüdü.

Boyner, web sitesindeki yüzde 80'lik büyümenin yanında, mobil uygulamalar trafiği bazında da yüzde 150'lik bir büyüme gösterdi. Boyner tarafından açıklanan veriler, kullanıcıların online alışveriş alışkanlıkları konusunda da bilgi verdi. Online alışveriş pazartesi günlerinde daha fazla gerçekleşirken, kullanıcıların en çok satın aldığı ürünler “ayakkabı”, “tişört”, “pantolon”, ve “gömlek” oldu.

Yılın ilk yarısında en çok satış yapılan dönem ise mayıs ayı oldu. 25–26–27 Mayıs tarihlerinde yapılan, birçok üründe yüzde 50 indirimin uygulandığı "Çılgın Kelebek" kampanyası e-ticaret satışlarının da artmasına neden oldu. Bu dönemde hem mağazalarda hem de boyner.com.tr internet mağazasında 7/24 Çılgın Kelebek alışverişi yapıldı. boyner.com.tr'de aynı tarihlerde 22 binden fazla ayakkabı, pantolon, tişört ve gömlek satıldı. Mayıs ayının ardından haziran ve ocak ayları boyner.com.tr'de cironun ek yüksek olduğu aylar oldu.

Boyner'de, 47 bine yakın işlemle en çok alışverişin yapıldığı pazartesi gününü ise cuma ve perşembe günleri takip ediyor. boyner.com.tr’nin açıkladığı verilerde, 2018 yılının ilk yarısında en çok ilgi gören ürün 180 bin adet satışla “ayakkabı” oldu. Ayakkabıyı sırasıyla 100 bin adetle “tişört”, 37 bin adetle ” gömlek”, 35 bin adetle “pantolon” ve 25 bin adetle “mont” izledi.

boyner.com.tr’nin müşteri profilinde kadınların ve erkeklerin oranı birbirine çok yakın rakamlardan oluşuyor. En çok online alışveriş yapan tüketici profilini ise 25 - 34 yaş arasında kişiler oluşturuyor. Ayrıca platform üzerinden en çok alışveriş yapılan iller ise sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Kocaeli, Konya ve Gaziantep oldu.

Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztap, 2018 yılında e-ticarette 3 haneli büyüme, 3 yıl içinde ise boyner.com.tr’nin ciro içindeki payını ise yüzde 15’e getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.