Apple 2018'in ikinci çeyreğinde 3,5 milyon Apple Watch sattı

Apple 2018'in ikinci çeyreğinde 3,5 milyon Apple Watch sattı

Apple Watch sayesinde akıllı saat ve giyilebilir cihaz pazarının en önemli oyuncularından olan Apple, yayınlanan yeni bir rapora göre 2018 yılının ikinci çeyreğinde önemli satış rakamlarına ulaştı. Canalys tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, yılın ikinci çeyreğinde 3,5 milyon adet Apple Watch sattı.

Hatırlatmak gerekirse 2017 yılının ikinci çeyreği Apple'ın akıllı saat satışları anlamında geçirdiği en kötü dönemdi. 2017 yılının ikinci çeyreğine oranla satışlarını yüzde 30 oranında artıran Apple, Apple Watch Series 3 modeli ile kullanıcılarının beğenisini kazanmış görünüyor.

Pazar payı yüzde 34'e geriledi

Giyilebilir cihaz pazarında Apple'ın en önemli rakipleri olan Fitbit ve Garmin'in de yılın ikinci çeyreğinde satışlarını artırdığını da ekleyelim. Yılın ikinci çeyreğindeki satışlar ile birlikte her iki marka da pazardaki paylarını artırdı. Satışlarını artırmasına rağmen Apple'ın sahip olduğu pazar payının gerilediğini de ekleyelim.

2018'in ilk çeyreğinde toplamda pazarın yüzde 43'üne hakim olan Apple, yılın ikinci çeyreği ile birlikte pazarın sadece yüzde 34'üne hakim durumda. Son olarak paylaşılan rapora göre özellikle Asya ülkelerinde en popüler modelin LTE destekli Apple Watch Series 3 olduğunu da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.