Online kahve fabrikası: KahvePartnerin.com

Online kahve fabrikası: KahvePartnerin.com

Günümüzde, bilhassa modern toplumlarda birçok kişinin günlük rutini sabah içtikleri bir fincan kahve ile başlıyor. Kahve, kimileri için keyif amaçlı bir içecek olsa da birçok kişinin de vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Biz de bireysel kişilere, butik kafelere ve kahve sektöründeki işletmelere kahve üzerine çözümler sunan yepyeni bir e-ticaret platformu olan KahvePartnerin'den bahsedeceğiz.

KahvePartnerin, kendi tabiriyle online bir kahve fabrikası. Çünkü şirketler, kişiler, kafe ve restoran sahipleri, girişimler vb. aklınıza gelebilecek birçok sektör için kahve üretimi gerçekleştiriyorlar. Üstelik girişim sadece üretimle de sınırlı kalmıyor; müşteriler kendi tercihlerine göre ambalaj, etiket, koli ve paket tasarımlarını da kişiselleştirebiliyorlar.

KahvePartnerin her ne kadar yeni bir girişim olsa da üretimin yapıldığı fabrika tarafının 2016'da kurulduğunu belirtmemiz gerekiyor ve o dönemde özel markalar ile üretim ile dağıtım gerçekleştirildiğinin de altını çizelim. Girişimin e-ticaret platformuna dönüşmesinin temelleri ise 2017'de atıldı ve Temmuz 2018 itibarıyla KahvePartnerin şimdiki halini aldı.

Hazır bir altyapının kullanıldığı KahvePartnerin, Wordpress tabanlı çalışıyor. Şimdilik ön taleplerin toplandığı sistem, 30 Ağustos'ta mağaza açıldıktan sonra ise WoCommerce'in eklenti kataloğuyla hizmet vermeye başlayacak. Ayrıca KahvePartnerin'de ödeme altyapısı olarak iyzico, tasarım altyapısı olarak Elemento Pro ve ön kayıt/form altyapısı olarak Typeform kullanılıyor.

KahvePartnerin'de henüz ön taleplerin toplandığından ve üretimin 30 Ağustos'ta başlayacağından söz etmiştik. Girişim iki günde 67 ön kayıt aldı ve bu sayı günden güne artmaya devam ediyor. Satış yaparken minimum adetlerin yüksek olacağı ve KOBİ'lere, işletmelere hizmet verileceği düşündüğünde ise mevcut sayı oldukça iyi görünüyor.

Şu anda Türkiye'de, toptan kahve ticaretini online hale getirmiş bir firmanın, özellikle ambalaj seçimi, etiket tasarım/baskı hizmeti, gönderilen kolinin seçimi gibi özellikleri kişinin kendi zevklerine göre seçmesini sağlayan bir girişimin olmadığını belirtelim. Fakat kahve.com'da da sadece e-ticaret kısmının bulunduğunu bu noktada eklememiz gerekiyor.

Ahmet Yücel tarafından kurulan KahvePartnerin, ekip olarak 4 kişiden oluşuyor, fabrikasında ise 10 kişi çalışıyor. KahvePartnerin, kullanıcıları yormadan, tek tıkla satın alabilecekleri hizmetler sunup onların adına süreci yönetmeyi hedefliyor. Fakat girişim, gelecek hedeflerinin müşterilerin geri bildirimleri ile şekilleneceğinin de altını çiziyor. Hatta sistemde bunun için Öneri/Fikir bölümü de bulunuyor. Platformu incelemek isterseniz buraya göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.