Tepe Savunma Hackathon projesinin kazananları belli oldu

Tepe Savunma Hackathon projesinin kazananları belli oldu

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri’nin yeni fikir ve projeleri sektöre kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği Hackathon projesinin kazananları belli oldu. Türkiye’de güvenlik alanında bir ilk olan maraton kapsamında, güvenlik tarama ekipmanlarında yazılım desteği sağlayan fikir birinci olurken; 360 derece ve görünmeden güvenlik sağlanmasına imkân veren proje ise ikinci oldu. Üçüncü olan fikir ise kişisel alarm sistemi üzerine kurgulandı.

Hackathon kapsamında seçilen üç proje de 2019 yılında Tepe Savunma tarafından geliştirilerek hayata geçirilecek. 200 kişinin katıldığı, 12 grubun finale kaldığı Hackathon’da birinci 20 bin TL, ikinci 15 bin TL ve üçüncü proje ise 5 bin TL'lik ödüllerin sahibi oldu. Hackathon’da dereceye girenlere ödülleri ise Tepe Savunma Genel Müdürü Bora Doğualp verdi.

Amaçlarının güvenlik sektörüne öncülük ederek yenilikçi fikirleri desteklemek ve sürdürülebilir kılmak olduğunu söyleyen Bora Doğualp, inovasyon departmanlarının müşterilere daha iyi hizmet verebilmek için 360 derece güvenlik çözümleri geliştirme çalışmalarının devam ettiğinin altını çizdi.

Üniversitelerin kuluçka merkezlerinin, start up’ların, girişimcilerin, yazılımcıların ve pazarlamacıların fikir yarışına sahne olan Hackathon'da, Bilkent Cyberpark, ODTÜ Teknokent, İTÜ Kuluçka Merkezi ile iş birliği yapıldı.

Tepe Savunma ve Güvenlik'in Pazarlama Müdürü Nigar Koyuncuoğlu ise Hackathon'daki temel amaçlarının yeni fikir ve projeleri şirkete ve sektöre kazandırmak olduğunu söylerken, çıkan ürün ya da hizmet fikirlerini hayata geçirmeyi, katma değer yaratacak ürün, metod ya da hizmetlere dönüştürmeyi bu projede esas hedef olarak benimsediklerini belirtti.

Koyuncuoğlu ayrıca, 2 aşamalı gerçekleşen Fikir Maratonu'nda, hem sadece şirket içi ait fikirlerin yarıştığı Ideathon hem de herkesin katılımına açık olan Hackathon'da seçilen projelerin hayata geçirilmesi için hazırlıklara en kısa sürede başlayacaklarının altını çizdi.

Şirket içinde gerçekleştirilen Ideathon'da ise Eğitim kampları kurulması projesiyle birinci olan Emirhan Erdoğan 5 bin TL ,özel güvenlik görevlilerin güvenliği için ses ve görüntü kaydedici 3. GÖZ projesiyle ikinci olan Murat Şaşmaz 3 bin TL kazandı. Üçüncülük koltuğunu paylaşan kart okutma sistemi projesiyle İlker Gündoğdu ve veri saklama programı projesiyle Gökhan Altınok 1.500'er TL kazandılar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.