SPONSORLU

Koçfinans, İTÜ Çekirdek ile fintech girişimlerini destekliyor

Koçfinans, İTÜ Çekirdek ile fintech girişimlerini destekliyor

2015 yılından bu yana kurumsal girişimcilik dünyasıyla yakından ilgilenen Koçfinans, son olarak İTÜ ARI Teknokent ile iş birliğine gitti. Bu kapsamda Koçfinans, İTÜ Çekirdek çatısı altında Kasım ayında düzenlenecek olan Big Bang Girişimcilik Yarışması’nda seçeceği bir girişime 50 bin TL finansal destek sağlayacak.

1995 yılında kurulan ve otomotiv sektörü başta olmak üzere beyaz eşya ve ev elektroniği, mutfak-mobilya, motosiklet, eğitim ve konut kredilerine yönelik faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk finansman şirketi olan Koçfinans, 2017 yılında sayıları 100 bini geçen müşterisine 4 milyar TL seviyesinde kredi verdi.

Tüketiciye doğrudan finansman sağlamak amacıyla kurulan bir finansman şirketi olarak fintech girişimleri ile özel olarak ilgilenen Koçfinans, bunun dışında sahip olduğu bayi ağı için perakende teknolojileri, yapay zeka, blockchain, kredi skorlaması ve evrak/belge yönetimi gibi konulara da yakın duruyor.

Koçfinans İTÜ Çekirdek girişimlerini destekliyor

Koçfinans bu iş birliği ile İTÜ Çekirdek bünyesindeki girişimcilerin iş fikirlerinin şirketleşmesi ya da kurulu şirketlerin büyümesi yönünde mentorlük verip network sağlayacak. Big Bang Girişimcilik Yarışması sahnesine çıkan bir girişim de Koçfinans’ın 50 bin TL finansal desteğine hak kazanacak. Finansman sektöründe çok sayıda ilki hayata geçiren Koçfinans, aynı zamanda İTÜ Çekirdek vasıtasıyla tanıştığı girişimlerle proje geliştirerek iş birliği (Kavram İspatı/Proof of Concept) yapmaya da sıcak bakıyor.

Koçfinans API 2018 yılı içinde yayınlanacak

Birçok alanda ihtiyaca yönelik kredi hizmeti sunan ve hem B2B hem de B2C çalışan Koçfinans, 2018 yılı içerisinde bir API yayınlayacak. İlk etapta fiziksel mağazalar için hayata geçecek olan API ile birlikte; online alışveriş deneyiminin içine bir ödeme yöntemi olarak kredi rahatlıkla entegre edilebilecek.

İTÜ Çekirdek ve Big Bang ile ilgili bilgileri de itucekirdek.com adresinde bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.