Ödeme sistemleri çözümü PayU, API servisi Zooz'u satın aldı

Ödeme sistemleri çözümü PayU, API servisi Zooz'u satın aldı

PayPal'ın en önemli rakiplerinden olan Naspers Grubu’nun ödeme sistemleri çözümü PayU, yeni bir satın alma haberi ile karşımızda. Günümüzün en önemli ödeme sistemleri arasında yer alan PayU, para gönderimi yapacak kullanıcılar için API sunan bir girişim olan Zooz'u satın aldığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse yaklaşık bir hafta önce PayPal, sınır ötesi ödemeler için çözüm sağlayan PPRO'nun 50 milyon dolarlık yatırım turuna liderlik etmişti. Henüz bu haberin üzerinden çok geçmememiş olmasına rağmen benzer bir alanda satın alma yapan PayU, Zooz'un desteği ile birlikte sınır ötesi ödemelerde oldukça güçlenecek.

PayU ve Zooz'un halihazırda birlikte çalıştıklarını da belirtelim. Bulundukları piyasalara bağlı olarak çeşitli ödemeleri kabul edebilmeleri için kullanıcılarına API sağlayan Zooz, PayU'nun aktif olarak hizmet verdiği pazarlarda da satıcılara ödeme seçenekleri sunuyor.

Zooz ekibi PayU'ya katılacak

Satın almayla birlikte iki servisin entegre bir şekilde çalışacağını ve PayU'nun sınır ötesi ödemeler anlamında önemli bir adım atmayı planladığını da ekleyelim. PayU'nun Zooz platformuna yeni özellikler eklemek için yatırımlar yapacağını da belirtelim. Eklenmesi beklenen özellikler arasında gerçek zamanlı raporlama ve akıllı yönlendirme gibi özellikler bulunuyor.

70 kişilik bir ekibe sahip olan Zooz'un tüm ekibi satın alma ile birlikte PayU'ya katılacak. Şirkete katılacak isimler arasında Zooz'un kurucu ortakları olan Oren Levy and Ronen Morecki de bulunuyor. Son olarak anlaşmanın finansal detaylarının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.