E-ticaret'ten ötesini sunan Amazon'un 20 donanım ürünü

E-ticaret'ten ötesini sunan Amazon'un 20 donanım ürünü

Günümüzün en önemli e-ticaret firmalarının başında yer alan Amazon, sadece e-ticaret değil ürettiği donanım ürünleri ile de ön plana çıkıyor. Tabletten masaüstü sesli asistanlara, e-kitap okuyuculardan güvenlik kameralarına kadar pek çok donanım ürünü üreten Amazon, özellikle Alexa ve Echo ile pazarın önemli bir bölümüne hakim olmayı başardı. Bu listemizde ise Amazon'un  ürettiği donanım ürünlerine yakından bakıyoruz.

Amazon Echo

Masaüstü sesli asistan pazarının en önemli oyuncusu olan Amazon Echo, oldukça yetenekli bir akıllı hoparlör. Amazon'un yapay zeka destekli sesli asistanı olan Alexa'dan gücünü alan Amazon Echo, 821 gram ağırlığında. Akıllı ev düzenlerinin de vazgeçilmezi olan Amazon Echo, evinizdeki teknoloji odaklı ürünleri kontrol etmenize olanak tanıyor.

Amazon Echo Dot

Amazon Echo modelinin hem daha küçük hem de uygun fiyatlı alternatifi olarak karşımıza çıkan Amazon Echo Dot, yaklaşık 50 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Amazon'un en çok satan donanım ürünlerinin başında yer alan Amazon Echo Dot, sadece 163 gram ağırlığında.

Amazon Echo Show

Sahip olduğu ekran sayesinde Amazon Echo ailesini başka bir boyuta taşımayı hedefleyen Amazon Echo Show, üzerinde 7 inçlik dokunmatik bir ekran bulunduruyor. Görüntülü görüşmeler için ön tarafında 5 megapiksellik bir kameraya da sahip olan Amazon Echo Show, 195 dolarlık fiyatı ile Echo ailesinin en pahalı ürünü.

Amazon Echo Dot Kids

Adından da anlaşılabileceği üzere çocuklara özel olarak üretilen bir masaüstü sesli asistan olan Amazon Echo Dot Kids, renkli yapısı ile dikkatleri çekiyor. Standart Amazon Echo Dot'a oranla daha pahalı olan Amazon Echo Dot Kids, 80 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Amazon Echo Spot

Amazon Echo ailesinin en ilginç ürünü olan Amazon Echo Spot, Amazon Echo Show modelinin küçük bir versiyonu olarak satışa sunuldu. 2,5 inçlik dairesel bir ekrana sahip olan Amazon Echo Spot, tıpkı Amazon Echo Show modeli gibi görüntülü görüşmeler yapılmasına da olanak tanıyor.

Amazon Echo Plus

Standart Amazon Echo modelinin daha güçlü ve daha pahalı modeli olan Amazon Echo Plus, özellikle ses kalitesi ile ön plana çıkıyor. Yaklaşık 150 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Amazon Echo Plus modelinin ağırlığı ise 954 gram.

Amazon Kindle

Tıpkı masaüstü sesli asistan modellerinde de olduğu e-kitap okuyucu pazarının da en önemli oyuncularından biri olan Amazon, Kindle modeli ile önemli başarı elde etti. 6 inçlik e-paper ekrana sahip olan Amazon Kindle, 161 gram ağırlığında ve 4 GB dahili depolamaya sahip.

Amazon Kindle Paperwhite

Amazon Kindle modelinin gelişmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkan Amazon Kindle Paperwhite, e-paper yerine e-ink ekran kullanılıyor. E-ink ekran sayesinde daha başarılı bir ekran deneyimi sunan Amazon Kindle Paperwhite, 119 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Amazon Kindle Voyage

Amazon Kindle Paperwhite'ın e-ink ekranı yerine Carta e-paper teknolojisini kullanan Amazon Kindle Voyage, kullanıcısına çok daha başarılı bir okuma deneyimi sunmayı vadediyor. Hafif yapısı ile diğer modellerinin önün geçen Amazon Kindle Voyage, 180 gram ağırlığında.

Amazon Kindle Oasis

Kindle ailesinin en premium üyesi olan Amazon Kindle Oasis, başarılı tasarımı ve suya dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor. 250 dolarlık fiyatı ile Kindle ailesinin en pahalı ürünü olan Amazon Kindle Oasis, dokunmatik ekrana ve Wi-Fi desteğine de sahip durumda.

Amazon Fire 7

Geldik Amazon'un uygun fiyatlı tablet ailesi olan Amazon Fire serisine. Ailenin ilk ve en uygun fiyatlı ürünü olan Amazon Fire 7, 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde 7 inçlik bir ekrana sahip. 8 ve 16 GB dahili depolama seçeneklerine sahip olan Fire 7, medya tüketimi için oldukça başarılı bir alternatif.

Amazon Fire Kids

Tıpkı Amazon Echo Dot Kids gibi çocuklar için tasarlanan bir çözüm olan Amazon Fire Kids, renkli tasarımı sayesinde Fire tabletlerden ayrılıyor. 80 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olan Amazon Fire Kids, sahip olduğu koruma sayesinde düşmelere karşı da oldukça dayanıklı.

Fire HD 8

Adından da anlaşılabileceği üzere 8 inçlik bir ekrana sahip olan Fire HD 8, 1280 x 800 piksel çözünürlüğünde. Amazon'un akıllı asistanı olan Alexa desteğine de sahip olan Amazon Fire HD 8, tıpkı Amazon Fire Kids gibi 80 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Amazon Fire HD 10

Fire tablet ailesinin en pahalı üyesi konumunda olan Amazon Fire HD 10, 1080 piksel çözünürlüğünde 10,1 inçlik bir ekran ile geliyor. 32 ve 64 GB dahili depolama seçeneklerine de sahip olan Amazon Fire HD 10, 2 GB RAM ve 10 saatlik bir pil performansı da sunuyor.

Amazon Fire HD 8 Kids

Fire HD 8 modelinin çocuklar için tasarlanan versiyonu olan Amazon Fire HD 8 Kids, tıpkı Amazon Fire Kids gibi sahip olduğu koruma sayesinde düşmelere dayanıklı. 12 saatlik bir pil performansı sunan Amazon Fire Kids, 130 dolarlık bir fiyat etiketine de sahip.

Amazon Fire TV

Fire TV ailesi sayesinde televizyon pazarının da vazgeçilmezleri arasında yer alan Amazon, Amazon Fire TV modeli sayesinde 4K görüntü oynatma imkanı sunuyor. Başarılı bir ses deneyimi sunan ve Dolby Atmos teknolojisine sahip olan Amazon Fire TV, HDR desteği sayesinde iddialı bir görüntü deneyimi sunmayı hedefliyor.

Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV modeline oranla daha küçük bir yapıya sahip olan Amazon Fire TV Stick, 1080 piksel çözünürlüğünde bir görüntü kalitesi sunuyor. Kolay kullanımı ile ön plana çıkan ve Alexa desteğine de sahip olan Amazon Fire TV Stick, 4K ve HDR desteklerine sahip değil.

Amazon Fire TV Cube

4K 60 Fps video oynatma desteği ile ön plana çıkan Amazon Fire TV Cube, 4 çekirdekli 1.5 Ghz hızında çalışan bir işlemciye sahip. Ethernet girişine de sahip olan Amazon Fire TV Cube, 120 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

Amazon Cloud Cam

Akıllı güvenlik kameraları da üreten Amazon, Amazon Cloud Cam modeli ile gerçek zamanlı takip imkanı sunuyor. 24 saat boyunca buluta aktarım da yapan Amazon Cloud Cam, Full HD görüntü kaydı yapabiliyor.

Blink XT Home Security Camera System

Amazon Cloud Cam modeline oranla çok daha gelişmiş bir ürün olan Blink XT Home Security Camera System, uzun batarya ömrü ve kolay kullanımı ile ön plana çıkıyor. 119 dolarlık fiyat etiketine sahip olan Blink XT Home Security Camera System, gerçek zamanlı takibe de olanak sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.