Etkinlik mekanları için online rezervasyon platformu Peerspace, 16 milyon dolar yatırım aldı

Etkinlik mekanları için online rezervasyon platformu Peerspace, 16 milyon dolar yatırım aldı

2013 yılında Rony Chammas ve Matt Bendett tarafından hayata geçirilen rezervasyon platformu PeerspaceFoundation Capital ve Red Bridge Partners'ın katılımıyla, Alphabet'in kolu olan GV liderliğindeki B Serisi yatırım turunda 16 milyon dolar yatırım aldı.

San Francisco merkezli Peerspace, restoran ve kafe gibi yerlere yapılan rezervasyonlardan ziyade parti, toplantı, fotoğraf çekimi ve workshop gibi etkinlikler için uygun mekanlar bulmaya yardımcı oluyor. Girişim, ABD'de 9, dünya çapında ise 12 farklı yerde hizmet veriyor. Peerspace'in aktif olarak kullanıldığı şehirler ise New York City, Paris, Berlin ve Londra olarak açıklanıyor. Platformda 6 binden fazla kiralamaya hazır mekan bulunuyor. Peerspace, listelenmeden önce her konumun gözden geçirilmesi için ilgili mekana bir çalışanını gönderiyor.

İnsanlar genellikle etkinlikler için otel balo salonları veya tanınmış siteler arıyorlar. Ancak Peerspace, ABD'de gözden kaçan ve ayırt edici yerleri kullanıcıları tanıtmayı ve böylece farklı seçenekler sunmayı hedefliyor. Peerspace ayrıca, etkinlik organizatörlerinin yemek siparişlerini artırmalarına ve büyüyen ekipman eklentilerinin bir parçası olarak video ekipmanı kiralamaya da yardımcı olmaya başladı.

B Serisi yatırım turunda aldığı 16 milyon dolarlık yatırımdan önce de 19 milyon dolar yatırım alan Peerspace, bu yatırımlarla ile büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

Peerspace şu anda listeleri iyileştirmek için gelişmiş algoritmalar üzerinde çalışıyor. Şirket, bir havuzun veya şöminenin fotoğraflarda otomatik olarak algılanabilmesini sağlayacak yapay zeka yazılımı ile bir sitenin özelliklerinin tam olarak tanımlanabileceğini ön görüyor.

Ayrıca GV'nin yatırımı sonucu, şirketin ortağı Joe Kraus'un Peerspace'in yönetim kuruluna katıldığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.