Alibaba'nın alt şirketlerinden lojistik odaklı GoGoVan, 250 milyon dolar yatırım aldı

Alibaba'nın alt şirketlerinden lojistik odaklı GoGoVan, 250 milyon dolar yatırım aldı

Alibaba'nın alt şirketlerinden biri olan, talebe dayalı taşımacılık girişimi GoGoVan, geçtiğimiz yıl Hong Kong'da birleşme yoluyla ilk milyar dolarlık şirket olmuştu. Kargonun Uber'i diyebileceğimiz GoGoVan şimdi de aldığı 250 milyon dolar yatırımla büyümesini ikiye katladı.

Yeni tur, Rusya-Çin Yatırım Fonu Hongrun Capital ve Qianhai Fund of Funds katılımıyla InnoVision Capital tarafından yönetildi. Diğer iki önemli yatırımcı ise Alibaba’daki Cainiao lojistik iştiraki ve '58 Suyun’un GoGoVan’la birleşmiş olan iş ortağı Dao Dao’yu da kapsıyor.

Şirket, aldığı 250 milyon dolarlık yatırımla işlerini yeni pazarlara, özellikle de Çin ve Güneydoğu Asya'ya, genişletmek için kullanmayı planlıyor. '58 Suyun ile birlikte GoGoVan'in yaklaşık 8 milyon kayıtlı kullanıcısı ve 2 bin personeli bulunuyor. Şirket 300'den fazla şehirde faaliyet gösteriyor. GoGoVan, kısa mesafeli lojistik hizmeti veriyor, ancak GoGoVan CEO'su Steven Lam, şirketin kapıdan kapıya opsiyonunun da yakında aktif edileceğini söylüyor.

GoGoVan'ın en büyük rakibi olan Lalamove da geçtiğimiz yıl 100 milyon dolar yatırım almıştı. Lalamove'un değerlemesi de aldığı yatırımla 1 milyar dolara yaklaşmıştı. GoGoVan'e değer kazandıran birleşme olurken, rakibi Lalamove organik olarak değerlemesini yükseltmeyi hedefliyor.

GoGoVan ve Lalamove'un, Uber'in de lojistik hizmet vermeye başlamasıyla ayakta kalan iki şirketten biri olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.