2018'in ilk yarısında App Store'un gelirleri, Google Play Store'u ikiye katladı

2018'in ilk yarısında App Store'un gelirleri, Google Play Store'u ikiye katladı

iOS ve Android arasındaki pazar payı rekabeti haricinde bir diğer önemli gösterge gelir paylaşımı. Sensor Tower'ın raporuna göre, 2018 yılının ilk yarısındaki verilere göre Apple'ın uygulama marketi App Store'un gelirleri, Google Play Store'un gelirlerini ikiye katladı.

Dolar bazında baktığımızda App Store'da yer alan dünya çapındaki uygulamaların gelirleri 22,6 milyar dolar olurken, bu rakam Google Play Store için 11,8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu sayılar da App Store'un kazancının Google Play Store'un kazancından 1,9 kat daha fazla olduğunu gösteriyor. Fakat yıllardan beri bu durumun böyle olduğu göz önüne alındığında haber bizi şaşırtmıyor.

Apple'ın iOS mağazası, geçmişten beri Android muadillerine göre daha fazla gelir sağladı. Bu da Android kullanıcılarının geçmişte iOS kullanıcılarına göre daha az harcadıkları gerçeğinin yanı sıra, diğer Android uygulama mağazaları tüketicilerinin olduğu gerçeğini de göz önüne seriyor. Çünkü Android cihazlar için Amazon Appstore veya Samsung Mağazası gibi platformlar da bulunuyor. Bu bilgiye baktığımızda da Android kullanıcılarının gelirleri platformlar arasında bölüştürülüyor diyebiliriz. Çünkü Apple ürünleri için App Store'dan başka bir platform bulunmuyor.

Geçtiğimiz yıl, App Store'daki tüketici harcamaları, Google Play'in 20,1 milyar dolarlık tutarının neredeyse iki katı olan 38,5 milyar dolara ulaşmıştı. Sensor Tower, yılın aynı dönemine kıyasla, iOS'ta yüzde 26,8 oranında artış olduğunu tahmin ediyor ve Google Play'deki aynı dönem artışını da yüzde 29,7 olarak açıklıyor.

Harcamadaki büyümenin, Netflix, Tencent Video ve hatta Tinder gibi abonelik uygulamalarından kaynaklandığını söylemek mümkün. Bununla birlikte oyun harcamaları da bu büyümede kendine önemli bir yer buluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.