Facebook, kendi yapay zeka çiplerini tasarlamak için eski Google mühendisini işe aldı

Facebook, kendi yapay zeka çiplerini tasarlamak için eski Google mühendisini işe aldı

Facebook, kendi yapay zeka çiplerini üretebilmek için Google'ın lider çip geliştiricilerinden biri olan Shahriar Rabii'yi işe aldığını açıkladı.

Bu yılın başlarında kendi özel çiplerini tasarlayacak ekip kurmaya başlayan Facebook'a yeni katılan Rabii'nin görevi ise, LinkedIn profilinden gördüğümüz kadarıyla, Facebook'ta üretimlerin gerçekleştiği "Silikon" bölümünün başkan yardımcılığı oldu.

Shahriar Rabii, Facebook'a katılmadan önce Google'da yedi yıl boyunca çalışmıştı. Google'da çalıştığı sürede, Pixel akıllı telefonun özel Visual Core çipi de dahil olmak üzere şirketin cihazlarının çiplerinin oluşturulmasına yardımcı oldu.

Facebook'un Intel ve Qualcomm gibi büyük isim sağlayıcılara güvenmek yerine kendi çiplerini oluşturmak istemesi ise sosyal medya devi için önemli bir hareket diyebiliriz. Çünkü büyük şirketler, son zamanlarda dışarıdan destek almak yerine kendi çiplerini tasarlıyorlar. Örneğin Apple, yaklaşık on yıldır iOS cihazları için kendi özel işlemcilerini yaratıyor ve son yıllarda yapay zeka ve diğer görevler için özel tek amaçlı çipler tasarlıyor.

Bu yılın başlarında, Facebook'un sahip olduğu Oculus VR, şu anda Qualcomm markalı bir çipe sahip olan bağımsız Oculus Go sanal gerçeklik kulaklığını piyasaya sürdü. Gelişmelere baktığımızda gelecek modellerin özel Facebook çiplerini kullanabileceğini ön görebiliriz. Şirketin ayrıca, yapay zeka özelliklerine sahip kendi akıllı hoparlörlerini geliştirdiğini ve özel bir çipin Facebook'a evde rekabet avantajı sağlayabileceğini de bildirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.