Adobe, Photoshop'un tam sürümünün iPad'e geleceğini duyurdu

Adobe, Photoshop'un tam sürümünün iPad'e geleceğini duyurdu

Apple'ın iOS 11 sürümüyle beraber iPad artık bir bilgisayar gibi fonksiyonel hale gelmişti. Bu kadar başarılı bir cihaza dönüşmesine rağmen hala bazı önemli programlar iPad üzerinde tam performansla ve tüm özellikleriyle kullanılamıyordu, bu da bir grup potansiyel müşterinin üründen uzak kalmasına neden oluyordu.

Bu programlardan biri olan Photoshop, 2019 yılı içerisinde iPad üzerinde tüm özellikleriyle başarılı bir şekilde çalışabileceği ve aynı zamanda farklı platformlarda eş zamanlı olarak kullanılabileceği bir şekilde kullanıcılarla buluşacak.

Yazılım devi Adobe'den herhangi bir resmi tarih açıklaması yapılmasa da Adobe Creative Cloud ürünlerinin Ürün Müdürü Scott Belsky, böyle bir geliştirme üzerinde çalıştıklarını doğruluyor. Resmi duyurunun bu yıl Ekim ayında yapılması beklenirken ürünün tam olarak piyasa sürülmesinin 2019'u bulacağı söyleniyor. Ürün geliştirme süreci dolayısıyla muhtemelen tam bir tarih paylaşılmıyor.

Photoshop'un basit ve hızlı çözümler süren bir sürümü de dahil bir çok Adobe ürünü zaten iOS cihazları için markette bulunuyor fakat hiç biri Photoshop'un Mac ve PC'de sunduğu esnekliği ve kolaylığı sunmadığı aşikar. Photoshop'un eksikliği bir pazar bile yarattı ve bir çok farklı mobil düzenleme uygulaması bu pazarda yerini aldı. Adobe'nin aldığı bu stratejik karar ile beraber artık Photoshop'un tüm özelliklerini mobil esnekliğinde kullanmak isteyen kullanıcılar bu yeni sürüm ile beraber bu isteklerine kavuşmuş olacak.

Yeni sanatçılar, Instagram ünlüleri ve daha bir çok farklı yeni kullanıcının bu ürün ile beraber Photoshop aboneliği alacağını beklemek yanlış olmayacaktır. Özellikle iPad'de başlanan düzeltmenin veya yeni çalışmanın bulut teknolojisi ile farklı cihazlarda düzenlenmeye devam edilebilecek olması büyük bir artı kazandıracaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.