Abonelik ücretlendirme altyapısı geliştirmek yerine kullanılabilecek bir girişim olan Subscreasy, kullanıcılarına zaman ve para tasarrufu sağlıyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Halil Karaköse tarafından kurulan Subscreasy, şu an için 3 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Özellikle yazılım satışı yapan firmalar için geliştirilen bir çözüm olan Subscreasy, bulut tabanlı abonelik ücretlendirme / faturalama altyapısı olarak hizmet veriyor. Subscreasy ile hizmetinizi veya ürününüzü abonelik modeli ile satıp, tekrarlı tahsilat gerçekleştirebilirsiniz.
Gerçek zamanlı takip imkanı sunuyor
Subscreasy'i kullananın oldukça basit olduğunu da ekleyelim. Yapmanız gerekenler sadece bir ödeme sağlayıcısı ile anlaşıp, abonelik kurgunuzu yönetim panelinden tanımlamanız. Kolay bir kullanıma sahip olan ve hızlıca yeni kampanyalar oluşturmanıza da olanak veren Subscreasy, yeni kampanya tanımlamak için herhangi bir teknik ekibe de ihtiyaç duymuyor.
Subscreasy'inin dashboard'u sayesinde SaaS metriklerini gerçek zamanlı olarak takip edebileceğinizi de ekleyelim. Deneme süresi (trial period) özelliği ile hizmetinizi tanıtım amaçlı olarak ücretsiz olarak sunup, ardından ücretli aboneliğe geçebilirsiniz.
Tahsilatın yapılamadığı durumlarda, işlemi belli periyotlarda otomatik olarak tekrarlayabilen Subscreasy, herhangi bir olayla ilgili müşteriye e-posta veya SMS göndermenize de olanak tanıyor. Subscreasy'i kullanmak için dilediğiniz ödeme sağlayıcısı ile çalışabileceğinizi de belirtelim, bu konuda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Geçtiğimiz Ocak ayında İTÜ Çekirdek kuluçka merkezine kabul edilen girişim, Mayıs ayında ise ilk müşterisi olan pirireis ile çalışmaya başladı. Aboneliğe dayalı bir gelir modeline sahip olan Subscreasy, Premium özellikler için ekstra ücret de talep ediyor. Girişimlerin, ilk 100 bin liralık satışları için, Subscreasy'i ücretsiz olarak kullanabileceklerini de ekleyelim.
Yurt dışında Chargify ve Recurly gibi rakiplere sahip olan Subscreasy, platformuna ilerleyen dönemlerde müşterilerin kullanım davranışlarını analiz edip kampanya önerisinde bulunan "recommendation engine" isimli bir özellik eklemeyi de hedefliyor.