YouTube, videoları çalındığı zaman içerik oluşturucularına bildirim gönderecek

YouTube, videoları çalındığı zaman içerik oluşturucularına bildirim gönderecek

Dünyanın en popüler video platformu olan YouTube, her ne kadar güzel içerikleri karşımıza çıkarıyor olsa da birçok sıkıntının çözümünü de henüz tam olarak sağlayamıyor. İzleyici tarafında tonlarca sorun bulunurken, içerik oluşturucularının da kendilerine göre bazı problemleri bulunuyor. Bunlardan en büyüğü, içerik oluşturucularının orijinal içeriklerinin izinsiz olarak kullanılıyor ve çoğaltılıyor oluşu.

YouTube, bu problemin devam etmesinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu yüzden şirket, Copyright Match adını verdiği yeni aracını yayınlayacağını duyurdu. Artık bir video YouTube'a her yüklendiğinde hizmet, içeriğin zaten mevcut olup olmadığını veya sitede bulunan diğer videolara benzeyip benzemediğini tarayıp kontrol edecek. Bu hizmetin sadece videolar için değil klipler için de aktif edileceğini belirtelim.

YouTube'un yeni özelliği öncelikli olarak 100 binden fazla takipçisi olan kullanıcılar için aktif edilecek ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha fazla kullanıcıya sunulacak. Eğer içerik oluşturucularının videolarının kopyaları YouTube'da yayınlanıyorsa aracı kullanan içerik oluşturuculara bildirim gönderilecek. Araç eşleşirse, içerik oluşturucular yapılacak işleme kendileri karar verecek. İster içeriği çalan kişiyle iletişime geçebilecek, isterlerse YouTube'dan videonun kaldırılmasını isteyebilecekler.

Orijinal içerik oluşturucu olarak değerlendirilmek için videoyu yükleyen ilk kişi siz olmalısınız. Bu nedenle, bir başkasının Vimeo veya Facebook'taki videonuzu kopyalaması ve sizden önce YouTube'a yüklemesi gibi bir olasılık da bulunuyor. Böyle bir durumda videonun asıl sahibi o kişi sayılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.