Restoranlar için tek noktadan yönetim aracı oluşturan Toast, 115 milyon dolar yatırım aldı

Restoranlar için tek noktadan yönetim aracı oluşturan Toast, 115 milyon dolar yatırım aldı

Büyük restoran zincirleri, kendi yönetim sistemlerini oluşturmak veya büyük POS sağlayıcılarıyla entegre olmak için gerekli kaynaklara sahip olsa da diğer restoranlar, bu entegrasyonu sağlama konusunda yeterli deneyime sahip olamayabiliyor. Restoranlar için tek noktadan yönetim aracı oluşturan Toast, birçok restoranı kendi bünyesinde buluşturuyor. Toast'ın üzerine bu kadar eğilmemizin sebebi ise son aldığı yatırım.

Toast, yeni yatırım turunda aldığı 115 milyon dolarlık yatırımla da değerlemesini 1,4 milyar dolara çıkarmayı başardı. İşin özüne baktığımızda Toast, restoranlar için bir POS servisi olarak hayata geçirilmiş olsa da platforma zamanla yeni özellikler  ve hizmetler eklendi. Toast'un şimdiki amacı ise sadece bir POS servisi olmak değil, restoranların verimli çalışmasına yardımcı olmak için bir bütün sistemi sağlayabilmek diyebiliriz. Bu da gerçek sadakat programlarına ve bu bilgiler hakkında raporlamaya kadar uzanan bir bütünü kapsıyor.

Toast'un 115 milyon dolar yatırım aldığı turda başı çeken isim T. Rowe Price Associates olurken tura katılan diğer isim de Tiger Global Management oldu.

POS servisi olarak 2011 yılında faaliyete başlayan şirket, restoranın görünen ve görünmeyen taraflarını düzenleyerek restoranlara yardımcı olan eksiksiz bir araç takımı sunuyor. Toast, restoranların araçlarını nasıl kullandıklarına dair daha fazla veri toplayarak, bu restoranların işletmelerini nasıl daha fazla geliştirebileceklerini anlamalarına yardımcı oluyor. Bu da insanların zevk aldıkları şeylere göre değişiklik yapmalarına olanak sağlıyor.

Uygulamada işletmenin çevrimiçi sipariş bölümü de bulunuyor. Toast, restoranların iş süreçlerini hızlandırmaya yardımcı olacak araçlar sunmanın yanı sıra, işlerinin bir online sipariş bölümünü hızlı bir şekilde açmasına yardımcı oluyor. İşletmeler Toast sayesinde tüm çevrimiçi sipariş işleriyle ilgili raporlar alabiliyor ve bu sayede kişi deneyimini sunma konusunda daha fazla bilgi sahibi olabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.