Netflix'e yatırım yapacakların göz önünde bulundurması gereken 4 risk unsuru

Netflix'e yatırım yapacakların göz önünde bulundurması gereken 4 risk unsuru

2018'de rekor kırarak yüzde 116 oranında bir büyüme gerçekleştiren NetflixBarclays analisti Ross Sandler'a göre şirkete yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için 4 ana risk unsuru barındırıyor.

Her ne kadar yatırımcılar, bu sene Netflix furyasına kapılıp gitmiş olsa da Barclays, bu furyanın sıkıntılı olabilecek maddelerini ele almayı ihmal etmedi. Analist Ross Sandler, hikayeyi desteklemeye devam ettiklerini, fakat diğer perspektiflerin ne olursa olsun göz önünde tutulması gerektiğini söyledi.

Netflix'in Nisan ayındaki ilk çeyrek kazanç raporu, 4,98 milyonluk Wall Street tahminini geçtiğini ve 5,46 milyon yeni uluslararası abone kazandığını gösterdi. Goldman Sachs analisti Heath Terry, streaming devinin 2019'da uluslararası alanda 34 milyon aboneye ulaşacağını düşünüyor.

Bu bağlamda, Ross Sandler'ın bahsettiği 4 risk unsurundan da kısaca bahsedelim.

Çok fazla içerik: Netflix, bu yıl Ryan Murphy gibi en iyi yapımcılarla anlaşma imzaladıktan sonra orijinal içeriğe 14 milyara yakın yatırım yapıyor. Orijinal içerik genellikle medya şirketlerine rekabet avantajı sağlar, ancak izleyicilerin en sevdikleri içerikleri bulamaması durumunda bu avantaj dezavantaja dönüşerek riskli bir hale geçebilir.

Borçlar: Netflix, iddialı içeriklerinin çoğunu borçla finanse ediyor. Netflix, nisan ayı sonunda 1,5 milyar dolarlık borcu olduğunu açıklamıştı. Sandler'a göre kredi döngüsünün açılması, Netflix için gelecek 2-3 yıl içinde nakit akışını pozitifleştirmediği varsayımından dolayı yıkıcı bir hal alabilir.

Başka bir teknoloji: Sandler'a göre Netflix'in, sahip olduğu teknolojiye yönelik genel görüş üzerinde ticaret yapması muhtemel ve sektörün oynaklığına karşı pek direnci bulunmuyor.

ETF Akışları: Ross Sandler: "ETF akışları son birkaç yıldır grup üzerinde orantısız bir pozitif etkiye sahipti, bu yüzden eğer bir tersine dönüş söz konusu olursa, NFLX'in diğer şirketler tarafından yakalanacağını varsayabiliriz." dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.