App Samurai, mobil oyun stüdyosu Gripati’yi satın aldı

App Samurai, mobil oyun stüdyosu Gripati’yi satın aldı

Self-servis mobil reklam platformu ile 52 ülkede reklam verene ulaşan App Samurai, hali hazırda var olan ürünlerini geliştirmeye devam ediyor. App Samurai bu yeniliklerin yanında, 2010 yılından beri aktif olan İzmir merkezli mobil oyun stüdyosu Gripati’yi de satın aldı.

Son olarak Şubat ayında aldığı 1 milyon euro ara tur yatırım haberinin ardından yurtdışında yeni ofisler açarak etki alanını büyütmeye devam eden şirket, Gripati satın almasıyla Türkiye’de, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü ofisini de İzmir’de açmış oldu. Şirketin yetkililerinden aldığımız habere göre Gripati'nin mevcut ekibi App Samurai ekibine katılacak. Gripati’nin kurucusu Emre Pehlevan da App Samurai bünyesinde ekibini yönetmeye devam edecek.

Yenilikçi ürünlerden sorumlu Kurucu Ortak Şeyhmus Ölker, Gripati’nin App Samurai ailesine katılmasından memnun olduğunu söylerken bu satın almanın hem mobil oyunculara hem de reklamverenlere ulaşma açısından önemli bir noktada olduğunu belirtti. Gripati’nin kurucusu Emre Pehlevan ise satın alma ile daha güçlü hale geldiklerinin altını çizdi.

Hali hazırda mobil Acquisition, Analytics, Development ve Monetization gibi kabiliyetleri bulunan App Samurai’ın bu satın alma ile birlikte yakın zamanda yeni mobil oyunlarla karşımıza çıkacağını söyleyebiliriz. Ayrıca App Samurai'ın mevcut İngiltere, Amerika ve Almanya ofislerine ek olarak, önümüzdeki ay İspanya ve Fransa ofislerini de faal duruma getireceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.