Herkesin ihtiyacı olan yol arkadaşı robot: CanguRo

Herkesin ihtiyacı olan yol arkadaşı robot: CanguRo

CanguRo, tahmin edebileceğiniz gibi adını Avustralya'nın meşhur hayvanı kangurudan alıyor fakat aklınıza zıplayan bir robot gelmesin. CanguRo 3 tekerlekli, otonom bir araç ve ihtiyacınız olduğu zaman ise bir asistan. Asistan-araç CanguRo, Tokyo Üniversitesi'nden Shunji Yamanaka ve Chiba Teknoloji Enstitüsü'nün "Future Robotics Technology" merkezinden (fuRo) Takayuki Furuta'nın ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış bir ürün.

Asistan olarak nasıl bir foksiyonu olabilir demeyin, eğer taşımanız gereken ağır bir şeyler varsa arkanızdan sizi takip ederek yükünüzü taşıyabiliyor, dilerseniz alışveriş sonrası eşyaları sizin adınıza evinize götürmesini sağlayabiliyorsunuz. Eşyalarınızı taşımak dışında eğer yorulduysanız hemen bir taşıma aracına dönüşüp sizi de istediğiniz yere taşıyabiliyor.

Üzerindeki görüntü tanıma teknolojisinin yanısıra haritalama ve konumlandırma verilerini kullanarak siz hiçbir şey yapmadan ulaşmak istediğiniz yere sizi ulaştırıyor. Tabii dilerseniz manuel modda bu aracı kullanabiliyorsunuz. Saatteki hızı en fazla 10 km/s olan CanguRo, eğer bir tehlike olduğunu algılarda manuel modda olsa bile otonom olarak bu tehlikeden sizi kurtarmaya (örneğin aracı durdurmak gibi) çalışıyor.

Tam bir Japon romantizmi örneği olan tanıtım videosunu izlerseniz neden "arkadaş" olabileceği konusunda taşlar yerine oturacaktır.

Geliştirici ekip yaptığı açıklamada robotun henüz geliştirme aşamasında olduğunu ve videoda olduğu gibi robotu bir arkadaşa dönüştürmek istediklerini belirtiyorlar. Üzerinde çalıştıkları ve entegre edilecek ilk büyük özellik de bu nedenle konuşma özelliği olacak. Böylece robot gerçek bir dost gibi sizinle eğlenebilecek. (Videoda basket sahasında ne yapmaya çalışatıklarını hala anlamaya çalışıyorum!)

Ürünü test etmek isterseniz eğer yaz boyunca Los Angeles'da Japan House sergi salonunda deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.