Vue Native ile iOS ve Android platformları için mobil uygulama geliştirin

Vue Native ile iOS ve Android platformları için mobil uygulama geliştirin

Hem iOS hem de Android için uygulamalar geliştirmek isteyenler her iki farklı platform için farklı diller ve frameworkler kullanmak zorunda kalıyor. Birçok farklı girişim bu probleme çözüm üretmeye çalışıyor ve bu alanda kayda değer ilerleme kaydedildiğini söyleyebiliriz.

Vue Native, JavaScript yazarak iOS ve Android cihazlar için native uygulamalar geliştirmenizi sağlayan bir framework. Github üzerinde daha önce yayınlanmış bir başka proje olan SmallComfort'tun forku olarak geliştirilen Vue Native, Vue ile resmi bir bağa sahip olmasa da Vue kurucusunun da ilgisini çekmeyi başarmış.

Vue Native temel olarak Vue bileşenlerini React Native bileşenlerine dönüştüren bir derleyici ile birlikte geliyor ve yine Vue'nin diğer bileşenleri olan Data Store, Injection vb bileşenlerini React Native bileşenlerine yapıştırıyor diyebiliriz. Diğer React kütüphaneleri ile (örneğin BLE, Push Notification) çalışıyor olması oldukça iyi.

Vue ve React Native severler arasında bir ayrışmaya neden olsa da iki platform için de uygulama geliştirmeyi istiyor ve React Native'i zorlu buluyorsanır bir şans verebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.