Facebook hatası engellenmiş olan 800 binden fazla kişiyi listeden çıkardı

Facebook hatası engellenmiş olan 800 binden fazla kişiyi listeden çıkardı

Şimdiye birçok kullanıcının Facebook'ta yaygın olarak kullandığı engelleme özelliği yakın zamanda platformda aktif olan bir bug'ın hedefi oldu. 800 binden fazla kişiyi engelli listesinden çıkartan açık, bunu sessiz sedasız bir şekilde yaptı.

29 Mayıs'tan 5 Haziran'a kadar aktif olduğu saptanan bug'ın ciddi bir kullanıcı kitlesini mağdur ettiği söylenebilir ne de olsa engelleme bir çok Facebook kullanıcısının sıklıkla başvurduğu bir yöntem.

Yine de kullanıcıların bu bug nedeniyle yaşadığı sıkıntının çok da derine inmediğini belirtelim. Zira engellenmiş kişiler listesinden çıkan kullanıcıların, arkadaşlarınızla paylaştığınız içerikleri görmesi söz konusu olmadı. Ancak bu kişiler, arkadaşlarınızın arkadaşlarına açık olan içerikleri kolayca görüntüleyebildi. Aynı şekilde bug sayesinde bu kişilerin sizi arkadaş olarak eklemesi ve Messenger üzerinden sizinle iletişime geçmesi de mümkün oldu.

Facebook yatımı açıklamanın yanı sıra bug'ın etkilemiş olabileceği kişilere bir bildirim göndererek bu konuda kendilerini uyardı. Şirket paylaştığı blog gönderisinde bug'ın neden oluştuğuna dair bir açıklama yapmazken, bu konuda şirketi eleştiren gazeteci Josh Constantine'e Twitter üzerinden cevap verdi. Şirket, bug'ın bir hata sonucu Facebook ve Messenger platformlarında insanların gördüğü gönderilerle ve yaptığı eylemlerle ilgili olan ilişkileri sildiğini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.