Telegram'ı kopyalayan WhatsApp, gruplara yayın özelliği getirdi

Telegram'ı kopyalayan WhatsApp, gruplara yayın özelliği getirdi

Son zamanlarda kendi ülkesinde davalarla mücadele etmesiyle gündeme gelen Telegram'a bir darbe de WhatsApp'tan geldi. Mesajlaşma alanında süren rekabette elini güçlendirmek için Telegram'ın kanallar özelliğini kopyalayan WhatsApp, bu özelliği kullanıcılarına Grup konuşmalarına getirdiği bir ayar olarak tanıttı.

Aslına bakarsanız WhatsApp'ın ana şirketi Facebook'un birçok kez rakiplerini kopyaladığına şahit olduk. Snapchat'in Hikayeler özelliğini kopyalayarak Instagram'a taşıyan şirket, başka girişimlerin özelliklerini de defalarca kopyaladı. Görünen o ki; WhatsApp'ın rakiplerini elimine etmek isteyen Facebook, güvenli olmasıyla ünlenen Telegram'ın en popüler özelliği olan kanallarını da kopyalamaya karar verdi.

Telegram'ın kanallar özelliği insanların haber ajansları, şirketler, okullar veya ilgi alanlarına göre farklı organizasyonlarına ait  bir grup konuşmasına dahil olarak kanal adminlerinden bilgi ve bildirim almasını sağlıyordu. WhatsApp da mesajlaşma uygulamasına aynı özelliği ekleyerek kullanıcılarını yeni bir kullanım şekline yönlendiriyor.

Yine de halihazırda WhatsApp'ta benzer kullanımların olduğunu söylemekte fayda var.  140 Journos'un daha önce WhatsApp üzerinden haber gönderimi yapması ya da girişimcilerin Telegram'a alternatif olarak WhatsApp gurplarında buluşması buna verilecek en güzel örnekler arasında.

Bu arada kullanıcıların WhatsApp'ta gruplara telefon numarası üzerinden kaydolması, herkese açık gruplara olan ilginin Telegram'daki kada yoğun olmamasına sebep olabilir. Zira kullanıcılar herkese açık gruplarda telefon numaralarının görünmesini istemeyebilir. Bu konuda Telegram'ın izlediği kullanıcı adı stratejisi WhatsApp için geçerli olmayabilir. Ne de olsa aynı alanda hizmet vermelerine rağmen Telegram'ın kullanım oranı WhatsApp'tan çok daha düşük. Bu da daha küçük ölçekte daha hızlı çözümler üretilmesini sağlıyor.

1.5 milyar aktif kullanıcıya sahip olan WhatsApp'ın sadece Hindistan'da 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor. Bu noktada dünya çapında 200 milyon kullanıcı barajını yeni aşan Telegram'ın WhatsApp'la yarışabilmesi için güvenlik kozunun yanı sıra yeni özellikler geliştirmesi de şart.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.