Apple Maps baştan aşağı yenileniyor

Apple'ın diğer ürünleri ile karşılaştırıldığında en az önem verdiği ürünlerinden biri olan Maps artık daha ciddi bir şekilde ele alınacak. Techcrunch'ın haberine göre önümüzdeki yıl ABD'de Apple'ın tamamen kendi topladığı verilerle yepyeni bir harita uygulaması kullanıma sunulacak.

Yeni verilerin kullanıma sunulacağı haritalar önümüzdeki hafta oldukça küçük bir grup iOS 12 beta kullanıcısının kullanımına açılacak. Bu grubun sadece San Francisco ve Bay Area ile sınırlı olacak ve habere göre sonbaharda Kuzey Kaliforniya'yı kapsayacak şekilde yayılacak ve nihayetinde 2019 yılında Amerika'daki tüm iOS kullanıcılarına yayılacak. Apple'dan Eddy Cue yaptığı açıklamda Apple'ın haritalar uygulamasını iyi bir yere taşıyabilmek için gerçekten büyük bir yatırım yaptığını belirtti.

Yapılan bu değişiklikle beraber Apple, 2012 yılından beridir kullandığı ve harita verilerinin oldukça büyük bir çoğunluğunu oluşturan üçüncü parti verilerini kullanmayı azaltacak.

Üçüncü parti veriler dışında artık Apple iki yeni veri kaynağını kullanmaya başlayacak. iPhone'lar ve minibüsler. ABD'de birkaç yıldır yollarda dolaşan araçlar ana verileri sağlarken Google Maps'in yaptığı gibi Apple Maps uygulaması da artık kullanıcıları uygulamayı açıp kullandığı zaman güncel veriler alarak uygulamasını bu anonim verilerle geliştirmeye devam edecek.

Apple kullanılabilirlik dışında görünüm üzerinde de ciddi bir çalışma yapıyor gibi görünüyor. Artık parklar, ormanlar, su yolları ve ana caddeleri, sokakları daha iyi ayırıştırabilmek için daha fazla yeşil ile karşılaşacaksınız. Habere göre Apple tamamen yeni bir tasarıma geçiş yapmayı planlamıyor fakat veriler arttıkça daha farklı bir görünümle karşılaşacağımız kesin.

Apple'ın 4 yıldır üzerinde çalıştığı yeni haritaları için önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcı bilgisine sahip olacağız ve böylece ne kadar başarılı olduğunu görebileceğiz. Apple sadece verileri geliştirmekle kalmıyor haritalara farklı bir bakış açısıyla yaklaşmaya çalışıyor. Ne de olsa karşısında 10 yıldır çok iyi bir kullanım ve memnununiyet oranına sahip Google var. Daha önce TomTom gibi şirketlerden aldığı veriler kısmen fayda sağlamış olsa da özellikle güvenlik problemleri ciddi sıkıntılara neden olmuştu.

Apple sonunda haritaları ile Google ile yarışabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.