Yandex Map Editor ile kullanıcılar kendi mahallelerinin haritalarını düzenleyebiliyor

Yandex Map Editor ile kullanıcılar kendi mahallelerinin haritalarını düzenleyebiliyor

Yandex, Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıma sunduğu Yandex Map Editor sayesinde haritalarını kullanıcılarıyla birlikte geliştiriyor. Yandex'in yeni ürünüyle isteyen herkes harita üzerinde düzenlemeler yapabilecek ve haritaya mahalle, yol, bina, kurum bilgisi ekleyebilecek.

Günlük hayatta, gelişen teknolojiyle birlikte haritalar ve konum sistemleri kişilerin hayatlarını büyük çapta kolaylaştıran unsurlardan olmaya devam ediyor. Yandex ise harita altyapısını geliştirmek için tanıttığı yeni ürünüyle, kullanıcılarını internet üzerinde harita çizen gönüllü kartograflar olmaya davet ediyor ve bu ortak çalışma sayesinde mahallelerden, sokaklara ve kapı numaralarına kadar bütün detaylarıyla en güncel haritaları oluşturmayı hedefliyor.

Rusya’dan sonra ilk kez Türkiye’de kullanıma sunulan Yandex Map Editor, Yandex’in haritalarına ve buna bağlı olarak navigasyona katkı sağlamayı daha kolay hale getiriyor. Kullanıcılar, Yandex'te kullanıcı hesabı oluşturduktan sonra Yandex Map Editor servisine giriş yapabiliyorlar.

Yandex haritalarındaki düzenlemeler tek tek kontrol edildiğinden, moderasyon belli bir süre alabiliyor. Ayrıca düzenlemelerin Yandex.Haritalar'da görünebilmesi için Haritalama Kuralları'na uygun olması gerekiyor.

Yandex Map Editor'ün gönüllü kartografları yol, cadde, sokak, mahalle, köy, bina, kurum gibi çeşitli bölge ve objeleri oluşturabiliyor veya düzenleyebiliyor. Yandex Map Editor sayesinde haritadaki mevcut bilgiler de güncellenebiliyor. Yapılan düzenlemeler moderasyondan geçtikten sonra Yandex Haritalar'da ve Yandex Navigasyon’da gösteriliyor. Böylece kullanıcıların katkısıyla haritalar daha ayrıntılı ve kapsamlı hale geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.