İnternet kullanıcıları Anneler Günü’ne daha fazla ilgi gösteriyor

İnternet kullanıcıları Anneler Günü’ne daha fazla ilgi gösteriyor

Geçtiğimiz haftalarda kutladığımız Anneler Günü ve Babalar Günü kapsamında tüketicilerin Anneler Günü ve Babalar Günü alışkanlıklarını araştıran Related Digital, internet ve sosyal medya kullanıcılarının Anneler Günü’ne daha fazla ilgi gösterdiğini buldu.

Bu iki özel günde e-posta üzerinden yapılan dijital pazarlama kampanyalarını değerlendiren Omnichannel pazarlama otomasyonu platformu Related Digital, Anneler Günü için yüzde 66 oranında daha fazla kampanya yapıldığını belirledi.

Markaların Anneler Günü'nde müşterilerine yüzde 130 oranında daha fazla e-posta gönderdiğini saptayan Related Digital, elindeki verilere göre tüketicilerin Anneler Günü kampanya mesajlarını Babalar Günü'ne oranla yüzde 11 daha fazla okuduğunu belirtiyor.

Gelen kampanya mesajlarına tıklama oranındaki fark yüzde 140'a ulaşırken, Anneler Günü için düzenlenen kampanyalarda hedef kitleden alınan geri dönüşlerin yüzde 150 daha fazla olduğu görüldü.

Hediye önerileri

Anneler Günü ve Babalar Günü'nde düzenlenen dijital pazarlama kampanyalarında en çok kullanılan sözcük "İndirim" olarak öne çıkarken, tüketicilere iki özel günde önerilen hediyeler arasında Çanta ve Cüzdan ilk sırada yer aldı.

Markaların genel ve kişiye özel olarak düzenlediği kampanyalarda anneler için en çok tavsiye edilen hediyeler sırasıyla Çanta, Çiçek, İç Giyim, Ayakkabı, Kahvaltı, Tatil, Parfüm, Güneş Gözlüğü, Takı ve Kahvaltı olarak belirlendi. Markaların babalar için en çok önerdiği 10 hediye ise şöyle: Cüzdan, Cep Telefonu, Gömlek, Kravat, Kitap, T-shirt, Parfüm, Bilgisayar, Saat, Ayakkabı

Anne ve babalar sosyal medyanın "kahramanı" 

Yapılan araştırma kapsamında Related Digital çatısı altında ileri düzey sosyal medya takip ve yönetim hizmetleri sunan Semanticum'dan da faydalanıldı. Kullanıcıların bu iki özel güne ilişkin sosyal medya alışkanlıklarını araştıran Semanticum, Anneler Günü ve Babalar Günü'nde sosyal ağlarda yapılan paylaşımlarda en sık kullanılan ifadenin "Kahramanım" olduğunu belirledi.

Her ne kadar Anneler ve babalar herkesin kahramanı olsa da, iki ayrı günde gerçekleşen sosyal medya paylaşımlarının yoğunluğunda belirgin farklılıklar görülüyor. Bu anlamda Related Digital, Anneler Günü'nde Babalar Günü'ne oranla yüzde 52 daha fazla sosyal medya paylaşımı yapıldığını açıkladı. Üstelik şirket, sosyal medya kullanıcılarının Anneler Günü'nden yaklaşık iki kat daha fazla bahsettiğini de belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.