Facebook, Haber Kaynağı'nda istenmeyen kelimeleri sessize alma özelliğini test ediyor

Facebook, Haber Kaynağı'nda istenmeyen kelimeleri sessize alma özelliğini test ediyor

Facebook, geçtiğimiz yıl aktif ettiği takip ettiğiniz kişileri ve sayfaları sessiz alma özelliğinden sonra şimdi de istenmeyen kelimeleri sessize alma özelliğini test ettiğini açıkladı.

Gündemden sıkılanlar, izledikleri dizinin spoiler'ını öğrenmemek için canla başla mücadele edenler için gerçekten etkili olacağını düşündüğümüz bu özellikte, bir anahtar kelimeyi ertelemek için öncelikle o kelimeyi içeren bir yayın bulmanız gerekiyor. Akıllardaki soru da tam bu noktada devreye giriyor. Çünkü herhangi bir yayını engellediğinizde oradaki bütün kelimeleri de engellemiş oluyorsunuz.

Örneğin; "Almanya, Dünya Kupası'ndan elendi" haberini sessize aldığınızda "Almanya", "Dünya", "Kupası" ve "elendi" kelimelerini ayrı ayrı sessize almış oluyorsunuz. Fakat Facebook yetkilileri, bu problemin de çözümünün olduğunu, istediğiniz kelimeyi engellemeyi kaldırabileceğinizi söylüyor.

Facebook'un yeni sessize alma özelliğinin sadece kelimeler için değil, görseller için de aktif edileceğini belirtelim. Facebook, tüm bu sessize almalara izin verse de reklamlı içerikleri engellemek ise maalesef henüz mümkün olmuyor. Karşınıza sponsorlu bir içerik çıktıysa onu sessize alamıyorsunuz.

Facebook yetkilileri, kullanıcıların sessize alma özelliğinden önce birçok sayfayı beğenmekten ve takip etmekten vazgeçtiğini ya da o sayfaları engellendiklerini belirtiyor. Bu yeni özellik ise birçok kullanıcı için büyük kolaylık sağlayacaktır diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.