600 milyon dolar yatırım alan Lyft'in değerlemesi 15 milyar dolara çıktı

600 milyon dolar yatırım alan Lyft'in değerlemesi 15 milyar dolara çıktı

Uber'in ABD'deki en büyük rakibi konumunda olan Lyft, 600 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Fidelity Management & Research Company'nin liderliğinde yapılan 600 milyon dolarlık yatırımın ardından araç çağırma servisi Lyft'in değerlemesi 15,1 milyar dolara çıktı.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında 1 milyar dolarlık yatırım turunu tamamlayan Lyft, 11 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Kısacası Lyft yeni yatırım sayesinde 1 yıldan kısa bir sürede değerlemesini 4,1 milyar dolar artırmış oldu. 2017 yılının Nisan ayında ise Lyft'in değerlemesinin 7,5 milyar dolar olduğunu hatırlatalım.

Toplam yatırım 5,1 milyar dolar

Yaklaşık 14 ay içinde değerlemesini iki katına çıkaran Lyft'in rakibi Uber'in yaşadığı zor günleri iyi değerlendiriyor gibi görünüyor. Son 18 ayda ABD'de yeni şehirlere açılmak için çalışmalar yapan Lyft, Kanada'da hizmet vermeye başladı. 2017 yılının Ocak ayında ABD pazarının yüzde 22'sine sahip olan Lyft, Uber'in yaşadığı sıkıntılar ve yaptığı doğru hamleler sayesinde bugün ABD pazarının yüzde 35'ine sahip.

Lyft'in sürücüsüz otomobil teknolojileri ile ilgili önemli çalışmaları olduğunu da belirtelim. Sürücüsüz otomobil çalışmaları için Aptiv ile iş birliğine giden Lyft, 20 farklı lokasyonda sürücüsüz otomobil testleri gerçekleştirmişti. Son olarak Lyft'in toplamda aldığı yatırımın 5,1 milyar dolar olduğunu da ekleyelim. Lyft'in diğer yatırımcıları arasında ise AllianceBernstein, Baillie Gifford, KKR, Janus CapitalG, Rakuten ve Ontario Teachers’ Pension Plan bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.