Yeni nesil mağaza b8ta, 19 milyon dolarlık seri B yatırım turunu kapattı

Yeni nesil mağaza b8ta, 19 milyon dolarlık seri B yatırım turunu kapattı

"Retail-as-a-service" girişimi olarak karşımıza çıkan b8ta, B serisi yatırım turunu kapattığını duyurdu. Macy's liderliğinde gerçekleşen 19 milyon dolarlık yatırım turuna Sound Ventures, Palm Drive Capital, Capitaland, Graphene Ventures, Khosla Ventures ve Plug and Play Ventures katıldı.

Toplam yatırım 39 milyon dolara çıktı

Perakende alanında hizmet bir girişim olan b8ta, yukarıda da belirttiğimiz üzere perakendeyi bir hizmet olarak kullanıcılarına sunuyor. Fiziki perakendeyi herkes için erişilebilir kılmak için tasarlanmış yazılım destekli bir perakendeci olan b8ta, misafirlerinin yeni teknolojileri deneyimlemesine imkan veriyor.

Alınan 19 milyon dolarlık yatırımla birlikte San Francisco merkezli girişimin aldığı toplam yatırımın 39 milyon dolar seviyelerine çıktığını da belirtelim.

Yatırıma liderlik eden Macy's'in aynı zamanda b8ta ile iş birliği içinde olduğunu da hatırlatalım. Kullanıcıların yeni ürün ve teknolojileri deneyimlemesine imkan veren bir girişim olan b8ta'nın azınlık hisseleri Haziran ayının başında Macy's tarafından satın alındı.

Alınan yatırımla birlikte Macy's ile olan iş birliğini de genişletecek olan b8ta, Macy's ile ABD'de yeni mağazalar açacak. ABD'de toplamda 78 mağazaya sahip olan b8ta, 19 milyon dolarlık yatırımla birlikte Chicago başta olmak üzere başka şehirlerde de yeni mağazalar açacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.