Google'ın eski mühendisleri tarafından hayata geçirilmiş 12 girişim

Google'ın eski mühendisleri tarafından hayata geçirilmiş 12 girişim

Facebook, Google ve Apple gibi büyük teknoloji şirketleri, Silikon Vadisi'ndeki en parlak mühendislerden bazılarına ev sahipliği yapıyor. Bir noktadan sonra o mühendisler kendi şirketlerini kurmaya hazır oluyor ve ortaya hepimizin ilgiyle takip ettiği girişimler çıkıyor.

Eski Google mühendisleri tarafından hayata geçirilen AngelList veritabanında 200'e yakın yeni girişim yer alıyor. Bunlardan 12 tanesini sizlerle tanıştıralım istedik.

1 - Coda

Coda, belgelerin esnekliğini, elektronik tabloların gücünü ve uygulamaların kullanımını tek bir yeni tuvalde birleştiren yeni bir belge türü. LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman'ın yönetim kuruluna katılmasıyla şirket, belgelere nasıl yaklaştığımızı yeniden yorumlamak için Greylock, Khosla Ventures ve General Catalyst gibi üst düzey yatırımcılardan 60 milyon dolar yatırım aldı. Shishir Mehrota ve Alex DeNeui tarafından kurulan Coda, üç yıllık gizlilikten sonra halka açık olarak faaliyet gösteriyor.

2 - Cardiogram

Cardiogram, kalp atış hızınızı beş dakikada bir ölçen bir Apple Watch uygulaması. Girişim, uykunuzu, stresinizi, kondisyonunuzu ve genel sağlık kalıplarınızı daha iyi görmenize yardımcı olmak için bu verileri kullanıyor. Cardiogram'ı kalp atış hızınızı, günlük aktivite düzeyinizi ve uykunuzu ölçmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca 7 saat ve üstünde uyku, meditasyon yapma veya günlük bisiklete binme gibi alışkanlıklar oluşturmak ve bunları takip etmek için de kullanabilirsiniz. Girişimin kurucusu ise 2011'de Sift Science'ı kuran Brandon Ballinger.

3 - Amplitude

Amplitude, kullanıcı davranışını anlamanıza, en iyi özellikleri hızlı bir şekilde göndermenize ve belirli iş sonuçlarını yönlendirmenize yardımcı olan bir analiz platformu. Uygulama ayrıca hangi özelliklerin en ilgi çekici olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor. Şirketin kurucusu ise 2011'de Sonalight'ı kuran Curtis Liu.

4 - TextNow

TextNow, dünyanın ilk bulut tabanlı telefon taşıyıcısı. Şirketin hedefi ise sözleşme olmadan, en istisnai ve uygun fiyatlı telefon hizmeti yaratarak dünya ile daha etkili bir şekilde bağlantı kurmak. TextNow'ın kurucusu ise Google'da mühendis olarak çalışan Jon Lerner.

5 - DITTO

DITTO, gözlük perakendecileri için sanal deneme ve çerçeve tavsiyesi teknolojisi. Uygulama, müşterinin yüz şeklini, özelliklerini, ölçümlerini, cilt tonunu ve saç ile göz rengini ölçüyor. Ardından müşterinin istediği sayıda çerçeveyi dijital olarak denemesine izin vermek için bu bilgileri kullanıyor. Girişimin kurucusu ise Sergey Surkov.

6 - Vymo

Vymo, yüksek performanslı kişiselleştirilmiş ve akıllı bir şirket asistanı. Hareket halindeyken iş zamanınızı planladığınızda size yardımcı oluyor. Google Asistan ürününe benzer şekilde, bir satış temsilcisi veya yöneticinin ne yapması gerektiğini tahmin ediyor ve ekiplerin ilk üç ayda yüzde 30–50 daha fazla satış yapmasına yardımcı oluyor. Vymo'nun kurucusu ise Venkat Malladi.

7 - Zenysis

Zenysis, hükümetlerin ve uluslararası örgütlerin kamu sağlık sistemlerini geliştirmelerine, büyük ölçekli insani acil durumlara cevap vermelerine ve diğer öngörülemeyen ve karmaşık zorluklarla hızlı bir şekilde mücadele etmesine yardımcı olan bir yazılım. Yazılım özellikle gelişmekte olan ülkelere yardımcı olmak için tasarlandı ve şu anda dünya çapında 100 milyon kişiye hizmet veren ülke ve kuruluşlara yardımcı oluyor. Girişimin kurucusu ise Ian Webster.

8 - Shoes of Prey

Shoes of Prey, kadınların kendi özel ayakkabılarını lüks olmayan fiyatlarla oluşturmasına olanak tanıyan küresel bir e-ticaret perakende markası. Ayakkabılar kişiye özel olarak üretiliyor ve iki hafta içinde sahibine teslim ediliyorlar. Şirketin kurucusu ise Mike Knapp.

9 - SnapTravel

SnapTravel, kullanıcıların SMS ve Facebook Messenger üzerinden çok sayıda indirimli özel fiyatlarla otel rezervasyonu yapmasına izin veren bir uygulama. SnapTravel, indirimli fiyatın özel sohbet üzerinden gerçekleştirilmesi ve herkese açık olarak gösterilmemesi nedeniyle otelin adını tahmin etmek zorunda kalmadan özel fiyatlarla rezervasyon yapmanıza olanak tanıyor. Girişimin kurucusu ise Henry Shi.

10 - DotDashPay

DotDashPay, perakendecilerin interaktif müşteri deneyimini ödemeleri kabul eden bir müşteriye dönüştürmelerine yardımcı olan bir ödeme ve sadakat IoT yazılım platformu. RFID etiketleri, etkileşimli ekranlar ve müşterilerin hazır ve self servis makineler olduğunda ödemelerine yardımcı olan fiyat tarayıcıları ile donatılmış öğelerden meydana geliyor. Benzin istasyonlarından, sürücü pencerelerine, perakende mağazalarına kadar her yerde hizmet veriyor. Şirketin kurucusu ise Sean Arietta.

11 - Zerocycle

Zerocycle'ın amiral gemisi ürünü, mahalle tarafından geri dönüşüm verimliliğini izleyen ev sahipleri ve şehir yetkilileri için şehir çapında bir karşılaştırma raporu hazırlıyor. Şirket, geri dönüşümü artırma çabasıyla samimi rekabeti teşvik etmek için tam renkli haritalar ve mahalle geri dönüşüm sıralamaları ile ayrıntılı raporlar gönderir. Şirketin kurucusu ise Yoni Ben-Meshulam.

12 - Cape

Cape, drone donanımını sanallaştırıyor. Kullanıcılar, herhangi bir yerden Cape'in çevrimiçi bulut platformuna giriş yapabiliyor ve binlerce kilometre uzakta bulunan kilitlenmeyen fiziksel uçaklara bağlanabiliyorlar. Helikopterleri veya bir takımı kullanmak zorunda kalmadan tehditleri analiz etmek ve güvenlik sorunlarını tanımlamak için kullanılabilecek yüksek çözünürlüklü video ve ultra düşük gecikme kontrolleriyle drone'ları güvenle uçurabiliyorlar. Girişimin kurucusu ise Thomas Finsterbusch.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.